Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OnePlus 3T slår Google Pixel XL i lynopladning fra billader

OnePlus 3T slår Google Pixel XL i lynopladning fra billader

I en video demonstrerer OnePlus, hvor hurtigt deres 3T-topmodel lader op under en biltur med Google Maps kørende i forhold til Google Pixel XL.

Foto: YouTube.com (OnePlus)

Der er stor forskel på, hvor hurtig smartphones lader op, ikke kun normalt, men også når du benytter en billader. Det demonstrerer den kinesiske producent OnePlus i en ny video, hvor firmaets egen Dash Charge-teknologi vises frem.

Scenariet i denne test er, at du sidder i bilen og skal pendle eksempelvis på arbejde og har aktiveret navigation via Google Maps. Samtidig vil du gerne have mere strøm på mobilen undervejs eller som minimum bare undgå, at den drænes for strøm, mens navigationen kører.

Læs også: OnePlus 3 slår Samsung Galaxy S7 i hurtigopladning

Derfor har OnePlus valgt at teste OnePlus 3T med en Dash Charge-billader, som kan købes på firmaets hjemmeside for 249 kroner. Her hævder OnePlus, at du kan lade OnePlus 3 og/eller 3T (det fremgår ikke) op fra 0-60 % på kun 30 minutter, og med den påstand udfordrer OnePlus Google med sin store topmodel Pixel XL.

Ligesom OnePlus sælger Google også en billader i sin Google Store-webshop, som dog ikke kan fås i den danske Google Store. Det er drejer sig om en Belkin 27W USB-C-billader, som er officielt tilbehør til Pixel og Pixel XL på Googles webshop og koster omkring 300-400 kroner.I testen startes navigation med GPS klokken 13:00. Herefter følges en køretur igennem Kina med begge telefoner sluttet til hver sin billader indtil klokken 13:30. Straks ses det, hvordan Dash Charge-teknologien stikker fra Pixel XL, der oplades med hele 27 watt og som ifølge deres hjemmeside lader op til 70 % hurtigere end en standard 5 watt oplader.

Efter 10 minutter er OnePlus 3T ladet 20 % op, mens Google Pixel XL er oppe på 8 %. Ved det 15. minut er OnePlus 3T nået op på 29 % og Google Pixel XL 10 %. Efter 20 minutter har Dash Charge ladet OnePlus 3T op til 38 %, mens Belkin-billaderen har ladet Pixel XL op på 14 %. Til sidst efter 30 minutter er OnePlus 3T kommet op på hele 57 % strøm, hvor Pixel XL kun må nøjes med 19 %. OnePlus 3T har altså fået lige præcis 3 gange så meget strøm som Google Pixel XL.

Læs også: OnePlus: Køb en OnePlus 3T og få den sendt øjeblikkeligt

Godt nok pumper Belkin-billaderen strøm ud med en effekt på 27 watt, mens OnePlus’ Dash Charge topper ved 17,5 watt. Forskellen skyldes, at OnePlus’ har flyttet de strømstyringskomponenter, der normalt ligger i telefonen, ud i strømadapteren. Det betyder, at varmen udledes ved adapteren frem for i telefonen, hvilket har to positive konsekvenser for opladningen. For det første bliver telefonen ikke varm, og for det andet påvirkes ladehastigheden ikke af, at skærmen holdes tændt og at telefonen er i brug under opladning.

Med de fleste andre ladeteknologier, herunder USB-PD, som Belkin-laderen bruger, bliver hastigheden påvirket af, at telefonen er i brug, da det udleder mere varme. Samtidig skrues hastigheden også ned for telefonens processor, da den throttles på grund af varmeudledningen – noget OnePlus 3T heller ikke gør.

Selv om Belkin-laderen på papiret er hurtig, rammer denne test altså ladeteknologien på det ømme punkt, hvor Dash Charge derimod viser sin helt store styrke.

Det er ikke første gang, at OnePlus stiller 3T op imod Pixel XL. I november måned konkurrerede de to smartphones mod hinanden i et mere typisk scenarie: ganske normal opladning med slukket skærm. 1 time og 30 minutter skulle OnePlus 3T bruge for at lade op fra 0-100 %, mens det tog Pixel XL 2 timer.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies