OnePlus 6 – Nu er den officiel

OnePlus 6 er netop blevet præsenteret verden over. Her kan du

OnePlus 6 – Nu er den officiel

Præsentationen af OnePlus 6 er netop slut, og telefonen er nu officiel. Vi har været heldige nok at få et eksemplar allerede, så du kan regne med vores første indtryk af den, samt anmeldelsen inden længe. 

OnePlus er gået fra at være en enhed, som få kendte, og som krævede, at man havde en invitation til at købe en, til at være én af de allermest eftertragtede telefoner, der bliver præsenteret i løbet af året. Det er en spændende udvikling. 

Der har været et utal af rygter om telefonen, og der er ikke meget overladt til fantasien. Mange rygter har nemlig vist sig at være korrekte.

OnePlus 6
OnePlus 6 byder nu på glas bagpå. Her ses farverne Mirror Black, Silk White og Midnight Black. Foto: OnePlus 6

Glas på både fronten og bagsiden

Med designet på OnePlus 6 kan man nærmest ikke være i tvivl om, at vi her har med en OnePlus at gøre. Alt sidder hvor det plejer, inklusive deres velkendte “Alert Slider”. Dog lige bortset fra den lille skærmudskæring, som via softwaren kan skjules.

Det er dog ifølge OnePlus selv den første OnePlus-mobil med et komplet glasdesign. Både fronten  og bagsiden er udført i Gorilla Glass 5. OnePlus 6 er lanceret i tre forskellige varianter: En ny blank variant kaldet Mirror Black, den sædvanlige matte sorte farve kaldet Midnight Black og så en ny hvid farve kaldet Silk White, som dog kun er til salg en begrænset periode.

Skærmen er på 6,28″ og består af et Optic AMOLED-panel med en opløsning på 1.080 x 2.280 pixel. Det giver et aflangt format på 19:9. Android 8.1 Oreo er ombord bakket op af OnePlus’ tilpasninger kalde OxygenOS.

Snapdragon 845-processoren, kombineret med 6 GB RAM og 64 GB lager, skal sikre high end-ydelse, som OnePlus er kendte for at levere. Er det ikke nok, er der også en version med 8 GB RAM og 128 lager og sågar en hvid limited edition med 8 GB RAM og hele 256 GB lager.

Læs også: OnePlus satser stort i Danmark: Fire teleselskaber vil sælge OnePlus 6

OnePlus 6
OnePlus 6 i farven Midnight Black. Foto: OnePlus

Nyt 16 megapixel kamera med optisk billedstabilisering

Kameraet har ikke tidligere været OnePlus’ stærke side, men det vil de for alvor gøre noget ved nu. En ny 16 MP f/1.7 sensor (Sony IMX 519 ) med optisk og elektronisk billedstabilisering samt den samme 20 MP f/1.7 sensor (Sony IMX 376K) som i OnePlus 5T skal sikre knivskarpe billeder. Frontkameraet er på 16 megapixel og er en Sony IMX 371-sensor, som bliver gruidet af kunstig intelligens til at hjælpe dig med at tage de bedst mulige selfies.

OnePlus 6 har desværre ikke fået den omtalte IP certificering, men den er dog som OnePlus udtaler “vandresistent til hverdagsbrug”.

OnePlus 6
OnePlus 6 i Silk White. Foto: OnePlus 6

Der er ingen trådløs opladning, men til gengæld er der jackstik, understøttelse af dual-SIM og OnePlus’ vilde Dash-opladning. Batteriet er på 3.300 mAh.

Er du interesseret i at se hvornår den kommer til Danmark, samt hvad prisen bliver, så læs med her.

OnePlus 6
OnePlus 6. Foto: OnePlus

OnePlus 6: Specifikationer

Dimensioner: 155,7 x 75,4 x 7,75 mm
Vægt: 177 gram
Processor: Quad-core Qualcomm Snapdragon 845 (op til 2,8 GHz)
Grafikchip: Adreno 630
RAM: 6 eller 8 GB
Lagerplads: 64 GB, 128 GB eller 256 GB 
Bagkamera: 16 megapixel Sony IMX 519,  1,22 µm, f/1,7 blænde, OIS og EIS + 20 megapixel Sony IMX 376K, 1.0 µm, f/1.7
Frontkamera: 16 megapixel Sony IMX 371, f/2.0, 1.0 µm, EIS
Sensorer: Fingeraftrykslæser, hall-sensor, accelerometer, gyroskop, nærhedssensor, lyssensor, kompas, Sensor Hub
Netværk:  4xCA, 64QAM, 256QAM & 4×4 MIMO, op til 1 Gbit/s (download) og  150 Mbit/s (upload), Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Wi-Fi: 2×2 MIMO, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2,4 og 5 Ghz
Batteri: 3.300 mAh (med Dash Charge)
Højttalere: Mono (bund)
Farver: Mirror Black og Midnight Black og Silk White
Software: Android 8.1 Oreo (med OxygenOS-tilpasning)

Mere om fortællingen

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 14/5/2018 fortsatte vi fortællingen med en artikel der omhandler Overblik: Android P Beta og OnePlus der satser på Danmark – Historien finder du her. Seneste højaktuelle stof om “Oneplus” finder du i denne spalte..