Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OnePlus: 'Jelly'-effekt i OnePlus 5 er ikke en defekt

OnePlus: 'Jelly'-effekt i OnePlus 5 er ikke en defekt

Flere ejere af OnePlus 5 har klaget over, at skærmen laver en mystisk effekt, når man scroller. Der er ikke problemer med skærmen, lyder det fra OnePlus.

Foto: OnePlus

Salget af OnePlus blev tidligere på ugen skudt i gang, og siden da har flere tidlige ejere af den prisvenlige topmodel givet udtryk for flere børnesygdomme, heriblandt et problem med skærmen, når man scroller, som er blevet døbt ”jelly effect”.

Læs også: Ejere af Oneplus 5 melder om flere børnesygdomme

Der skulle være tale om en effekt, hvor billedet nærmest strækker sig og er forsinket på visse områder af skærmen, når man scroller op og ned. Straks begyndte forskellige teorier at florere på forskellige fora, men der er ikke hold i nogle af dem, hvis man spørger OnePlus. Faktisk er der slet ikke noget problem, lyder det fra producenten.

"OnePlus 5 bruger komponenter af lige så høj kvalitet som alle andre OnePlus-enheder, inklusiv AMOLED-skærmen. Vi har modtaget feedback fra et lille antal brugere, som siger, at de til tider opdager en subtil visuel effekt, når de scroller. Det er naturligt, og der er ingen forskel i skærmene på tværs af enhederne," oplyser OnePlus til hjemmesiden XDA-developers.OnePlus lægger vægt på, at effekten ”ikke skyldes manglende kvalitetssikring eller en defekt opstået ved fremstillingen”. Skribenten bag artiklen på XDA-developers skriver i en efterfølgende kommentar, at han har været i dialog med den anerkendte udvikler SultanXDA, som står bag såkaldte custom ROMs til OnePlus’ telefoner.

Læs også: OnePlus lover: OnePlus 3 og 3T får Android O i år

I går kunne udvikleren fortælle, at han ikke mente, at der var hold i de forskellige teorier, der florerede, og i dag skulle der være fundet beviser for, at OnePlus’ ovenstående påstand er god nok - men at "det muligvis er noget, som I ikke vil synes om". Skribenten arbejder derfor i skrivende stund på en mere udførlig gennemgang af effekten, som vil beskrive i detaljer, hvad der menes at være årsagen.

Han har dog luftet en mulig årsag til sidst i sin artikel, som går på, at det kan hænge sammen med placeringen af de komponenter, der er placeret bag skærmen nederst på telefonen. Det er endnu uklart, om der sker en form for interferens, og det er også fortsat uvist, hvorfor det ikke er alle enheder, der rammes af fejlen. I hvert fald synes det ikke at være et problem med, at skærmpanelet skulle være placeret 180 grader forkert, som flere har spekuleret på de foregående dage.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies