Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OnePlus mini på vej: Her er de foreløbige specifikationer

OnePlus mini på vej: Her er de foreløbige specifikationer

En ny og tredje smartphone fra kinesiske OnePlus er på vej, som bliver firmaets første mini-model. Her er de foreløbige specifikationer.

Her ses et bud på, hvordan OnePlus mini kan komme til at tage sig ud. (Foto: mobile-dad.com)
Her ses et bud på, hvordan OnePlus mini kan komme til at tage sig ud. (Foto: mobile-dad.com)

De foregående uger har i høj grad peget i retning af, at den næste smartphone fra den kinesiske startup, OnePlus, bliver en mindre, billigere og knap så kraftig model med det meget sigende navn, OnePlus mini.

Hjemmesiden gforgames er gennem en anonym kilde kommet i besiddelse af en lang række oplysninger, som kaster lys over de specifikationer, som en prototype af mini-modellen besidder.

Læs også: OnePlus 2: Nu bliver invitationerne rullet ud

OnePlus’ medstifter, Carl Pei, udtalte i et interview kort efter lanceringen af OnePlus 2, at firmaet allerede har en ny model under opsejling, og at den kommer til salg allerede inden udgangen af året. Det ser ud til at blive bekræftet af de seneste rygter fra kilden.

Kraftig processor og 2 GB RAM

Modsat tidligere rygter, som pegede på, at samme Snapdragon 805-processor som i OnePlus One ville blive brugt i denne mini-model, forlyder det nu, at det er MediaTeks ottekernede Helio X10-processor, der vil sidde i den mindre og billigere OnePlus-telefon.

Processoren får følgeskab af 2 GB RAM af den såkaldte LP-DDR3-type, som altså ikke er nær så hurtig som den type RAM, der sidder i den nye OnePlus 2. Af lagerplads gemmer der sig 32 GB som den eneste variant. Til gengæld kommer muligheden for at supplere med et eksternt microSD-kort, lyder det.

Læs også: OnePlus 2 kan snart købes uden en invitation

OnePlus har måtte høre mange klager om størrelsen på de to nuværende modeller. Det problem gør mini-modellen, ikke overraskende, op med. Skærmstørrelsen skrumpes nu fra de 5,5” til 5”, men opløsningen forbliver den samme, altså Full HD bestående af 1.080 x 1.920 pixels. Skærmen bliver sædvanen tro beskyttet af Gorilla Glass. Der er usikkerhed, hvorvidt det er af 3. eller 4. generation, men under alle omstændigheder sikrer det til en vis grad mod en flækket skærm, hvis den ryger på gulvet eller jorden.

Ny og forbedret kamerasensor

På kamerafronten sker der trods et lavere prisskilt en forbedring. Den tidligere Sony IMX214-kamerasensor opgraderes til en nyere – og formentlig bedre – IMX258-sensor, som er på 13 megapixel. Den har en blænde på f/2.0 og er i stand til, som mange af de andre mobilkameraer, at optage i den høje 4K-videopløsning med 30 billeder i sekundet.

Ifølge kilden er der også mulighed for, at OnePlus mini kan benytte Helio X10-processorens egenskaber til at optage slowmotion i svimlende 480 billeder i sekundet som demonstreret her.

Foran gemmer der sig et 5 megapixel vidvinklet kamera, som kan optage i Full HD-opløsningen.

USB Type C, NFC-chip og fingeraftrykslæser

Det forlyder også, at batteriet bliver af en relativ stor kapacitet på mellem 3.000-3.100 mAh. Igen vil OnePlus gøre brug af det vendbare USB Type C-stik som i OnePlus 2, så du slipper for at vende kablet forkert. Kilden oplyser, at der bliver understøttelse for Quick Charge 2.0, men at det ikke nødvendigvis betyder USB 3.0-datahastigheder.

Læs også: OnePlus 2: Gennemført efterfølger med små skavanker [TEST]

En FM-radio, Bluetooth 4.1, infrarød sensor samt en NFC-chip med understøttelse af Android Pay i samspil med en fingeraftrykslæser på bagsiden vil der også blive plads til.

Der har allerede været adskillige renderinger og mulige billeder af OnePlus mini, men der har endnu ikke tegnet sig noget entydigt billede af, hvordan den vil tage sig ud. Dette nye rygte lyder dog, at den vil blive fremstillet i plastik og at bagsiden kan tages af og udskiftes med farverige alternativer. En IP67-certificering, som sikrer vandtæthed ned til 1 meters dybde, er med i pakken som resultat af materialevalget.

Muligvis ude allerede næste måned

Til sidst fortæller kilden, at du allerede kan forvente at se telefonen klar til salg i næste måned – måske til december, men altså inden ganske kort tid – og prisen? Ja, den lyder på $250 – altså $50 mindre end OnePlus One. Det vil formentlig svare til omkring 1.750 danske kroner, hvis det viser sig at holde stik.

Kilden gør dog opmærksom på, at prototypen, som disse specifikationer angiveligt er hentet fra, er flere måneder gammel, og meget kan derfor være sket siden. Derfor er det, som altid, en god idé at tage disse rygter med et gran salt. Der er altså ikke andet for at vente på, at telefonen bliver en realitet inden udgangen af året.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies