OnePlus og Cyanogen afslutter sit samarbejde

Firmaet, Cyanogen, der står bag det tilpassede Android-system, Cyanogen OS, afslutter samarbejdet med kinesiske OnePlus.

OnePlus og Cyanogen afslutter sit samarbejde

Et år – så gik den ikke længere. Softwarefirmaet, Cyanogen, afslutter sit samarbejde med kinesiske OnePlus, der står bag den indtil for nyligt svært tilgængelige OnePlus One-smartphone.

Læs også: OnePlus og Cyanogen Inc. i slåskamp i Indien

Det er den tekniske direktør bag Cyanogen, Steve Kondik, der melder dette ud til Global Mobile Internet Conference, der finder sted i Beijing. Her fortæller han, at de to firmaer havde forskellige mål for softwaren i OnePlus’ smartphone:

“Det er formentlig det sidste, I vil se fra dette samarbejde, desværre. To nye firmaer prøver at lave vanvittige ting. Mange personer tørner sammen,” fortæller han.

Cyanogen
Her ses Cyanogens direktør, Steve Kondik, og teknisk direktør, Kirt McMaster.

Cyanogen-direktør: OnePlus ville sælge en enhed uden os

Direktøren for Cyanogen, Kirt McMaster, giver ikke udtryk for, at samarbejdet har været videre udbytterigt for dem og mener, at det kun er OnePlus, der har fået gavn af Cyanogens software og at det ikke har givet noget godt for Cyanogen den anden vej.

”Uden Cyanogen ville OnePlus have solgt i omegnen af én enhed på de internationale markeder,” fortæller han i et internet til PCWorld. ”I bund og grund byggede de deres brand ved at tage fordel af Cyanogen.”

Læs også: Cyanogen afklarer OnePlus-hændelse i Indien

Afslutningen på samarbejdet kommer næppe som den store overraskelse. De to firmer har nemlig haft et stort sagsmål kørende, efter Cyanogen indgik en eksklusiv kontrakt med en anden producent, Yu, om at føre sit styresystem på det store indiske marked.

Lige som OnePlus skulle til at åbne op for salget i netop Indien forhindrede Cyanogen det kinesiske firma i det. Det skabte stor splid mellem de partner og har givetvis været en af de afgørende faktorer i dette brud.

Læs også: OnePlus One kan nu købes hver dag uden invitation

Samtidig har Cyanogen også indgået et samarbejde med Microsoft, som betyder, at der i Cyanogen OS vil være præinstallerede Microsoft-apps at finde, som på sigt skal lægge afstand til de mange Google-apps og -tjenester, der er at finde i Cyanogen OS på nuværende tidspunkt.

I mellemtiden har OnePlus i løbet af de seneste måneder arbejdet på sin egen tilpassede udgave af Android, der går under navnet OxygenOS. Det er i bund og grund den helt originale Android, som du kender fra Nexus-enheder, men med små tilføjede funktioner.

Læs også: Nu kan du installere OnePlus’ nye styresystem

OnePlus har formentlig set, hvor det ville bære hen og har derfor et alternativt styresystem klar, når CyanogenMod 12S – det nuværende styresystem i OnePlus – på et tidspunkt ikke længere modtager flere opdateringer.

Carl Pei
Her ses OnePlus’ direktør, Carl Pei, på kontoret i Kina.

OnePlus’ direktør tilfreds med samarbejdet

Modsat Cyanogen udviser OnePlus’s direktør, Carl Pei, stor påskønnnelse over samarbejdet med Cyanogen og fortæller også i en e-mail, at samarbejdet mellem dem var ”gensidigt gavnligt” på trods af de to firmaers forskellige visioner om, hvordan softwaren skal være.

”Vi ville ikke være, hvor vi er i dag uden denne fælles indsats,” fortæller han.

Læs også: Microsoft indleder samarbejde med Android-projektet Cyanogen

Nu vil Cyanogen i stedet søge mod andre kinesiske producenter, der kan udbrede dets unikke software i større mængder end hvad OnePlus har formået det seneste år.

“OnePlus leverede i rimelige mængder, men intet i forhold til, hvad nogle af de andre partnere kan levere. Så vi arbejder med partnere, der kan skalere meget hurtigere,” tilføjer Kirt McMaster til sidst.

Redaktionen har mere til sagen

Sagen har udviklet sig. Siden vi kørte artiklen er der sket mere. mobilsiden fortsatte historien. 20/4/2015 rettede vi nyt fokus på sagen med en sag med fokus på OnePlus One kan nu købes hver dag uden invitation – Den næste artikel om emnet finder du her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.