OnePlus på vej mod egen ROM

Det kinesiske firma OnePlus er på vej mod sin egen version af Android, og man kan få en lille forsmag

OnePlus på vej mod egen ROM

Med OnePlus One fik det nye, kinesiske firma slået sit navn fast, og det var blandt andet på grund af styresystemet. Som standard har OnePlus One nemlig den populære versionering af Android, der hedder CyanogenMod, men det er snart fortid.

OnePlus arbejder nemlig på sin egen version af Android og har for nylig sat en navngivningskonkurrence i søen. De første spæde skridt i den retning er ved at blive taget, og man kan selv prøve alpha-versionen.

Den nye ROM er bygget på Android 5.0 Lollipop, men indtil videre er det kun de allermest basale funktioner, der er kommet med.

Læs også: Årets mobiler 2014: OnePlus One [WEB-TV]

OnePlus har lavet en guide til, hvordan man kan få den nye ROM, som stadig ikke har et officielt navn, på sin egen telefon.

Guiden kan findes via dette link, men der er de sædvanlige advarsler. Der er altid en risiko, når man installerer denne slags ting, og så er softwaren stadig kun i alpha-fasen.

Der er en del kendte problemer, som blandt andet tæller ustabilt Wi-Fi, ustabilt kamera og video, og ingen opdateringer gennem luften.

Mere om fortællingen

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. mobilsiden fortsatte historien. d. 30/12/2014 fulgte vi historien op med et indlæg om Årets mobiler 2014: OnePlus One [WEB-TV] – Du læser den her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.