Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OnePlus reagerer på kritik af fejlramt kabel og adapter

OnePlus reagerer på kritik af fejlramt kabel og adapter

OnePlus svarer tilbage på den kritik, der blev givet, fordi dets USB Type C-kabel og -adapter ikke overholder de tekniske standarder.

Google-ingeniøren Benson Leung fik sidste uge snakken til at gå på kvaliteten af de mange forskellige kabler og adaptere fra andre USB-standarder til det nye USB Type C.

En af producenterne, som ikke opfylder de tekniske krav, der er sat af USB-standarden, er OnePlus, som har et kabel fra almindelig USB Type A til det vendbare Type C og en lille adapter fra Micro-B til Type C.

Kritikken lød på, at OnePlus' kabler og adapterne kan være skadelige, når de under visse omstændigheder forbinder din smartphone til andre enheder eller opladere. I et forumindlæg reagerer firmaets medstifter, Carl Pei, nu på den kritik, der er rettet mod de to produkter.

Læs også: Mange USB Type C-kabler og -adaptere kan være farlige

Heri erkender OnePlus, at der er benyttet en forkert modstand i kablet og adapteren i forhold til den gældende standard, som gør, at der kan trækkes mere strøm igennem dem, end de 2 ampere, som OnePlus har designet dem til - såfremt de benyttes med produkter, der tillader hurtig opladning med op til 3 ampere (eksempelvis Nexus 5X eller 6P).

Hvis kablet eller adapteren bruges med et strømkrævende produkt sammen med en oplader fra tredjepart eller en USB-port i en computer, som ikke regulerer mængden af strøm automatisk, kan det gå galt.

Derfor har OnePlus udarbejdet en oversigt, der viser i hvilke situationer problemer kan opstå. Det ser ud som følger:

 Enhed Strømkilde (Maks. A) Kompatibel med OnePlus-kabel og adapter? Resultat
2A (f.eks. OnePlus 2) 2A eller 3A Ja Normal opladning. Sikker at bruge
3A (hurtig opladning, f.eks. Nexus 5X/6P) 2A med selvregulerende mekanisme (f.eks. med CE-, UL- eller CCC-logo) Ja Normal opladning. Sikker at bruge
3A med selvregulerende mekanisme (f.eks. med CE-, UL- eller CCC-logo) Delvist Vil oplade, men ikke så hurtigt. Sikker at bruge
3A uden selvregulerende mekanisme (f.eks. opladere/powerbanks/USB-hubs uden CE-, UL- eller CCC-logo fra tredjepart Ikke garanteret Kan ødelægge strømkilde

Få refunderet beløbet for kabel og adapter

OnePlus oplyser derfor, at man vil rette op på problemet. Det sker ved at du gennem denne side kan udfylde nogle formularer og få refunderet beløbet, som du har brugt på at købe de fejlramte kabler og adaptere fra OnePlus. Det gælder dog kun, hvis de er købt som tilbehør ved siden af telefonerne. Dit medfølgende kabel fra OnePlus 2 kan du altså ikke få refunderet beløbet for, fordi det kun medfølger med det formål at blive brugt sammen med OnePlus 2 og den originale vægadapter.

Du kan få refunderet beløbet frem til den 31. december, og derefter vil en rettet udgave af de to produkter blive solgt, så eventuelle problemer ikke bør opstå fremadrettet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies