Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OnePlus retter op på skærmen og RAM-styringen i OnePlus 3

OnePlus retter op på skærmen og RAM-styringen i OnePlus 3

Flere anmeldere har rejst kritik af OnePlus 3 med de kraftige farver i skærmen og at alle 6 GB RAM ikke kan udnyttes. Det retter OnePlus snart op på.

Til venstre ses OnePlus 3 med sRGB-tilstanden. Til højre ses OnePlus 3 med den nuværende indstilling.
Til venstre ses OnePlus 3 med sRGB-tilstanden. Til højre ses OnePlus 3 med den nuværende indstilling.

Siden udgivelsen af OnePlus 3 har et af de mest omtalte emner ved telefonen været dens AMOLED-skærm - dels fordi OnePlus har rebrandet Samsung-skærmen fra Super AMOLED til Optic AMOLED og foretaget nogle justeringer af farvegengivelsen, og dels fordi den har den såkaldte PenTile-pixelstruktur.

AMOLED-skærme er af natur utrolig mættede i farverne i forhold til en LCD-skærm, men med software kan der skrues ned for farvemængden, så skærmpanelet og farverne fremstår mere naturtro.

OnePlus har som led i tilpasningen af skærmens farver bevidst valgt at skrue dem op for fuld blus - givetvis fordi det er noget, der er i øjnefaldende og ser godt ud, omend det ikke gengiver farverne, som de rigtigt tager sig ud.

Læs også: OnePlus 3 - En forbløffende god smartphone [TEST]

Det har givet anledning til kritik, der går på, at skærmens farvetemperatur er kalibreret så forkert, at hjemmesiden Anandtech, der foretager meget videnskabelige anmeldelser, har kaldt skærmen for den værste nogensinde ud fra et udgangspunkt, at skærmen bør gengive så naturtro farver som muligt.

Det er dog væsentligt at påpege, at langt størstedelen af anmelderne, inklusiv Mobilsiden.dk, udviser tilfredshed over skærmpanelet, som ganske rigtigt er lidt blålig, men som allerede kommer med mulighed for at justere svagt på farvetemperaturen. De mættede farver kan der dog ikke gøres noget ved.

Til venstre: Efter softwareopdatering. Til højre: Inden softwareopdatering.
Til venstre: Efter softwareopdatering. Til højre: Inden softwareopdatering.

Forbedret sRGB-farveprofil på vej

Det vil OnePlus dog give mulighed for meget snart. Over for Android Authority oplyser OnePlus, at man vil udsende en softwareopdatering, der giver understøttelse for den såkaldte sRGB-tilstand, som vil skrue en del ned for farvespektraet og gengive farverne noget mere naturligt.

Da funktionen kommer til at ligge inde i Indstillinger » Indstillinger for udviklere, er det altså ikke en ændring, der umiddelbart vil betyde noget for den gennemsnitlige OnePlus 3-køber, men derimod noget, der kan tages i brug for dem, der går særligt op i farvegengivelsen.

Alle 6 GB RAM kan snart udnyttes

Den anden nyhed i softwareopdateringen er en ændring af RAM-styringen, så alle 6 GB RAM rent faktisk kan udnyttes. OnePlus’ medstifter, Carl Pei, skrev forleden på Twitter, at OnePlus havde valgt en meget aggressiv RAM-styring, som ofte lukkede apps ud af hukommelsen langt før de 6 GB RAM overhovedet var brugt.

Formålet med dette skulle være at spare på strømforbruget, men det har resulteret i en del negative reaktioner, at telefonen udstyres med mere RAM, end softwaren lader dig benytte.

Læs også: OnePlus 3 klarer holdbarhedstest på imponerende vis

Derfor vil softwareopdateringen også ændre i RAM-styringen, så du kan udnytte al den RAM, der er til rådighed. Det skulle samtidig også resultere i hurtigere åbning af spil, lige som der vil være andre forbedringer rundt omkring.

OnePlus vil i første omgang kun udsende softwareopdateringen i form af OxygenOS 3.1.4 til de enheder, der er sendt ud til anmeldere. Senere hen vil softwareopdateringen så rulle ud til forbrugere.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies