Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OnePlus vil rette fejlramt skærm en gang for alle

OnePlus vil rette fejlramt skærm en gang for alle

Store problemer med skærmen i OnePlus One har længe plaget mange ejere. Nu lover firmaet at rette fejlen en gang for alle.

Foto: Mobilsiden.dk

Kinesiske OnePlus har i mange måneder måtte lide under et længerevarende og tilbagevendende problem med mange OnePlus One-smartphones.

På trods af at have kommet med adskillige softwareløsninger, har firmaet endnu ikke fået bugt med problemet - til stor frustration for ejerne, der skal igennem en langsommelig reparation.

Læs også: OnePlus og Cyanogen afslutter sit samarbejde

Grundlæggeren bag firmaet, Carl Pei, lover i et indlæg på sidens forum snart at rette op på fejlen en allersidste gang i samarbejde med Synaptics, som leverer driverne til berøring af skærmen. Du kan derfor se frem til endnu en softwareopdatering i den kommende tid, hvis du døjer med problemet.

Spekulationer på forskellige internetfora går dog på, om der overhovedet er tale om en softwarefejl, eller om det i stedet er en hardwarefejl, som det kinesiske firma prøver at dække over for at mindske skaderne.

En lang tråd har eksempelvis vist, at kilden til skærmproblemerne skulle være et skærmkabel, der ikke er isoleret korrekt og derfor laver periodisk kontakt med den indvendige metalramme.

Læs også: OnePlus One kan nu købes hver dag uden invitation

Andre spekulationer går på, at det ændringen i temperaturen - her de varme dage - der skaber problemer for hardwaren. Spekulationerne er mange, og OnePlus har stadig til gode at komme med en forklaring på, hvad der skaber de mange problemer med skærmen.

Skærm reagerer ikke og laver mystiske berøringer

Problemet med den fejlramte skærm bunder i, at den i perioder undlade at registrere en stor mængde berøringer – nogle gange mere end andre, som derfor gør den ganske ubrugelig.

Du kan også komme ud for, at den laver såkaldte ”ghost touches”, altså hvor den registrerer berøringer og laver swipe-bevægelser andre steder, end hvor du reelt trykker. Kort og godt bliver skærmen ubrugelig under visse forhold, men der tegner sig endnu ikke et endegyldigt mønster for, hvornår problemerne opstår.

Om OnePlus denne gang har knækket koden til, hvad der skyldes problemerne, vil snart vise sig, når den forventede softwareopdatering lander. Imens kan du se en af de mange frustrerede brugere vise fejlen frem på YouTube.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies