Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   OpenStreetMap fylder 10 år

OpenStreetMap fylder 10 år

Open source alternativet til blandt andet Google Maps fylder år og har været i rivende udvikling de sidste 7 år.

For ti år siden startede OpenStreetMap som et gratis, open-source alternativ til andre kortlægningsværktøjer på internettet. I dag, ti år efter, ser det ud som om det er lykkedes at lave et fællesskabs drevet kort-værktøj der kan bruges til noget fornuftigt at den brede befolkning.

OpenStreetMaps kaldes ofte “the wikipedia of maps” og er i bund og grund skabt af brugerne og kan benyttes under åben licens.

Udvikler Martijn van Exel viser den udvikling OSM har gennemgået siden 2007, med hans OSM Then and Now kan man se den rivende udvikling projektet har været igennem de sidste 7 år, her kan man zoome ind og ud på kloden og se hvor mange kortdata der er kommet til siden 2007.

I dag har OpenStreetMap 1,6 millioner bidragsydere, til sammenligning var tallet i 2007 blot 9000. I 2012 startede Google Maps en ny prissammensætning på Google Maps, her valgte flere prominente sider at skifte til OpenStreetMaps, eksempelvis Craigslist, Foursquare og ikke mindst Apple som gik væk fra Google og lavede deres egen navigation som bruger TomTom og OpenStreetMap data.

OSM Maps & Navigation kan i dag downloades gratis (op til 10 kort) til Android, og deres navigation fungerer ganske fortræffeligt. Jeg har for en måned siden endegyldigt skiftet fra Google Maps til OSM, deres navigation er så poleret og funktionel at jeg nu ikke savner nogle funktioner fra Google Maps.

Kilde: Gizmodo

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies