Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Opera-browseren klar til Samsung Gear S

Opera-browseren klar til Samsung Gear S

Det første uafhængige ur får sin første rigtige internet-browser, og den kommer fra Norge

Samsung Gear S adskiller sig fra de andre smartwatches ved at have en selvstændig internetforbindelse. Det betyder, man kan bruge internettet, men indtil nu har man ikke kunnet browse, hvad man vil. Det laver Opera om på med deres browser til Samsung Gear S.

Det er en version af Operas populære Opera Mini-browser, der har fundet vej til Samsung Gear S, og dermed er Opera først med en browser til et Tizen-smartwatch.

Tizen er Samsungs styresystem på deres smartwatches, i vid udstrækning for at gøre sig mindre afhængige af Googles Android. Opera slog dog Samsung selv, i kapløbet om at lave en browser til denne platform.

Passer til platformen

Opera Mini til Samsung Gear S er tilpasset et smartwatch, der som bekendt har en noget mindre skærm end en smartphone. Det betyder, at der eksempelvis er genveje til brugerens mest besøgte sider.

Bestemte bevægelser betyder også forskellige ting, så der ikke er en masse forvirrende knapper, der optager plads på den lille skærm – en styring der minder om den almene på Tizen-smartwatches.

Browseren er i forvejen optimeret til at køre på enheder, der ikke har den store computerkraft. Det passer glimrende med et smartwatch, der ikke har plads til de allerkraftigste komponenter.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies