Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Opera Mini er stor i Danmark

Opera Mini er stor i Danmark

Inden for det seneste år er der 34 procent flere danskere, der bruger Opera Mini, når de mobil-surfer på nettet. På trods af fremgangen er Danmark placeret uden for top 35 over de lande med flest Opera Mini-brugere.

Der er flere og flere danske mobilejere, der tager web-browseren Opera Mini i brug. Således er antallet af unikke Opera Mini-brugere i år steget med 34 procent.

Alligevel er Danmark ikke at finde blandt de 35 lande, der ifølge Operas seneste opgørelse har allerflest brugere af den populære browser. På plads nummer 24 ligger Armenien, hvor der bor omkring 2 millioner færre end herhjemme. Slovakiet, der har nogenlunde samme indbyggertal som Danmark, er placeret som nummer 28.

Kommunikationschef Julie Sajnani afviser imidlertid, at Opera skulle have svært ved at få succes på det danske marked. De er fuldt tilfredse med den danske fremgang.

 - "Antallet af unikke brugere er jo rent faktisk steget med 34 procent i Danmark. Selvom udviklingslandene har de største stigninger, understreger den solide vækst i lande som Danmark, hvor vigtigt det er, at alle web-enheder bliver leveret med en kvalitetsbrowser," siger Julie Sajnani til Mobilsiden.dk

Over 20 millioner bruger Opera Mini

Opera Mini-browseren har ligeledes oplevet vækst på det globale marked. Således var der omkring 20 millioner unikke brugere i januar 2009. Det er 12,1 procent flere end i måneden forinden. Samtidig er antallet af sidevisninger steget med 18 procent til 7,6 milliarder.

En del af forklaringen på Operas fremgang kan være, at der er flere områder, som har fået nemmere og bedre tilgang til internet via mobilen. Således har et land som Armenien oplevet en stigning i antallet af unikke Opera Mini-brugere på 2.809 procent, når man sammenligner tallene fra januar i henholdsvis 2008 og 2009.

Rusland, Indonesien og Ukraine er de lande, der har flest Opera Mini-brugere. Sverige er placeret som nummer 14 på listen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies