Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Opera tjener penge på mobil-browser

Opera tjener penge på mobil-browser

Det norske browser-firma Opera Software havde vækst i omsætning og indtjening i fjerde kvartal af 2005. Den mobile version af browseren har udviklet sig til en guldrandet forretning.

Det seneste kvartals- og årsregnskab fra norske Opera Software viser en fortsat positiv udvikling, der især kan tilskrives browsere til mobiltelefoner, smartphones og settop-bokse. I fjerde kvartal havde selskabet en omsætning på 48,1 millioner norske kroner mod 30 millioner kroner i samme kvartal året før. Selskabets overskud blev på 3,8 mio. norske kroner i fjerde kvartal.

Af omsætningen på 48,1 mio. nkr. i de sidste tre måneder af 2005 kommer 41,7 mio. fra salget af browsere til mobile enheder. Opera har opgjort at der er solgt 6,1 millioner mobiltelefoner med firmaets browser i dette kvartal.

For hele året har Opera Software nået en omsætning på 154 millioner nkr, en stigning på 55 pct. i forhold til 2004. Mens årets samlede overskud er faldet fra 81,3 millioner nkr i 2004 til kun 927.000 i 2005.

Det skyldes, at Operas regnskab sidste år var præget af en engangsbetaling på 80 millioner kroner. Pengene blev betalt til Opera som et led i en forligsaftale med et ukendt selskab.

Opera ville ikke selv fortælle, hvilket selskab der er tale om, men den anden part menes at være Microsoft, der betalte for at undgå en retssag om MSN's blokering af Opera-brugere.

Samtidig med fremlæggelsen af regnskabet har Opera meddelt, at selskabet åbner sin første udviklingsafdeling i indiske Chandigarh. I første omgang skal de indiske udviklere koncentrere sig om kvalitetstest af firmaets produkter.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies