Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Opkaldsafgiften kan være en dyr fornøjelse

Opkaldsafgiften kan være en dyr fornøjelse

IT- og Telestyrelsen er ude med en ny udgave af prispjecen. Denne gang er det med råd til forbrugerne om at holde øje med opkaldsafgifterne, som kan være skyhøje.

I mange nye abonnementstyper kan du tale i mobiltelefon for kun 49 øre i minuttet. Det lyder meget lovende, men ofte er opkaldsafgiften tilsvarende høj.
I mange nye abonnementstyper kan du tale i mobiltelefon for kun 49 øre i minuttet. Det lyder meget lovende, men ofte er opkaldsafgiften tilsvarende høj.

Man tænker måske ikke lige over det, når man opretter et nyt mobilabonnement. Men rent faktisk er det vigtigt at holde øje med opkaldsafgiften, som kan være ganske dyr. Det fremgår af IT- og Telestyrelsens nyeste prispjece.

I mange nye abonnementstyper kan du tale i mobiltelefon for kun 49 øre i minuttet. Det lyder meget lovende, men ofte er opkaldsafgiften tilsvarende høj. Nogle gange skal man betale helt op til 50 øre for at ringe til en man kender, når telefonen bliver svaret. Et såkaldt opkaldsforsøg, hvor man ikke får forbindelse, koster 25 øre. Derfor er det ikke alle, der kan nyde godt af de gode abonnementer.

Hvis du foretager få men lange opkald kan det godt betale sig at overveje abonnementstyperne. Få opkald betyder jo også få opkaldsafgifter. Men hvis man foretager mange korte opkald, skal man tænke sig om en ekstra gang. For der skal lægges 25-50 øre oven i prisen for hver eneste samtale.

Rådet fra IT- og Telestyrelsen er derfor, at man undersøger teleselskabernes forskellige tilbud, så man finder det abonnement, som passer bedst til én. I prispjecen findes der information om de nye abonnementer og de forskellige selskaber.

I prispjecen på www.it-borger.dk kan man desuden læse om IP-telefoni, som kan være et godt og billigt alternativ til fastnettelefonen. Alle opdaterede priser kan findes på www.teleprisguide.dk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies