Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Oplad din mobil med solceller

Oplad din mobil med solceller

I stedet for at være bundet af en stikkontakt til at lade din mobil op, kan du nu bruge solens stråler.

Telefonen slukker midt i en samtale, du tænder den på ny og håber på du lige kan nå at sende en sms inden den går ud igen. Desværre når du kun lige at indtaste pin koden, hvorefter skærmen bliver sort. Du står nu uden mulighed for at komme i kontakt med nogen og har mest af alt lyst til at smide det nu ubrugelige stykke plastic ad pommern til.

Dette scenario er desværre velkendt af mange, men en ny teknologi som gør det muligt at oplade telefonen med sol celler, kan være løsningen.

Oplad din mobil når du er på farten, det eneste du skal bruge er en lille fiks enhed som indeholder nogle sol celler
Oplad din mobil når du er på farten, det eneste du skal bruge er en lille fiks enhed som indeholder nogle sol celler

Bare husk din SOLIO

Når du går hjemmefra skal du blot huske at medbringe sol oplader som sælges under navnet SOLIO. Dette er en enhed på blot 165 gram, så man behøver ikke en trillebøre for at slæbe den med.

Når den skal oplade foldes den ud som en propel og tilsluttes mobiltelefonen.

Nu er Danmark jo ikke ligefrem kendt for at have højt solskin altid, men dette er der fra producentens side tænkt over. I enheden er der nemlig indbygget et batteri som kan oplades og dermed tilsluttes mobilen når det er nødvendigt.

Opladningen af SOLIO'en kan enten ske direkte ved hjælp af solens stråler, eller ved hjælp af en stikkontakt i hjemmet med den medfølgende adapter. Batteriet skulle ifølge forhandleren have nok kapacitet til fuldt at oplade en helt flad mobil telefon.

Hvilke telefoner kan den bruges med

Som udgangspunkt følger der adapter stik med til følgende mobil telefoner: Nokia, Motorola, Sony Ericsson og Samsung. Som ekstra tilbehør kan der købes stik til iPods, digital kameraer og meget mere. Ydermere fås en auto-cigarstik adapter. Så hvis man for eksempel skal kunne oplade LG telefoner, skal man blot købe en biloplader fra LG og en auto-cigarstik adapter så er man godt kørende.

Sol oplader findes også integreret i tasker

Ønsker man ikke at skulle rende rundt med flere elektroniske dingenoter, er der ligeledes råd for det. Det er nemlig også muligt at købe sol paneler som er integreret i en taske. Det vil sige at man blot skal huske sin taske, så behøver man ikke være urolig for at løbe tør for strøm.

Taskerne findes i forskellige former og farver, der er blandt andet forskellige rygsæk modeller og en skulder taske.

Denne metode er en del dyrere end SOLIO modellen, men der medfølger også flere adaptere. Blandt andet følger auto-cigarstik adapteren med tasken som standard. Endvidere følger der en USB adapter med, flere og flere bærbare produkter kan jo oplades via et USB stik, så ideen er ikke helt dum.

Mulighederne med disse produkter er ganske mange, står man for eksempel og skal på cykel eller camping tur kan en sol oplader være ganske nyttig. Desuden kan det være nyttigt på nogle af årets mange festivaler hvor der som regel ikke er så nem adgang til strøm.

SOLIO sol opladeren kan købes her...

Taskerne kan købes her...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies