Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Oplad din telefon via kropsvarme

Oplad din telefon via kropsvarme

Engelsk designer sætter thermogenerator i kobber-mobil.

Ikke siden Nokias 6310i er der lavet en mobiltelefon, hvor batteritiden var acceptabel, og fuldt ud i orden: Jeg havde min med på Roskilde Festival.

I en uge.

Ringede hjem til kæresten hver aften, slukkede den ikke engang om natten,og den havde stadig 2 pinde batteri, da jeg kom hjem en uge senere = bestået!

Men det var også en "dumb-phone", med blå-sort farveskærm, uden dikkedarer i modsætning til dagens "mini-computer"-smartphones, som suger strøm, så selv Dyson-støvsugere får komplekser, og du skal efterhånden være konservativ i din brug for bare at klare en hel arbejdsdag uden at skulle klat-lade.

Så hvad, hvis du kunne oplade din telefon via din krop? Få tankerne ud af rendestenen! Den engelske designer Patrick Hyland har fået en idé, der går ud på, at telefonerne laves i kobber, og derigennem kan suge varme fra din krop (eller en Apple-bærbar...!), og lave den varme om til energi.

Konverteringen foregår ved hjælp fra en thermogenerator, og det er alt sammen muligt med dagens teknologi.

Eneste problem er faktisk kobberet: Efterspørgslen på kobber er steget støt det seneste årti, og dermed også prisen... og dette faktum alene gør, at denne teknologi desværre ikke bliver rentabel for mobilproducenterne lige med det samme.

Men måske Vertu laver en model? Man ved aldrig hvor man har Vertu...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bjarke Hansen 09-10-2010 09:48:26

Ja det lyder da rigtigt genialt.

Men hvorfor delme skal æble nu nævnes i artiklen, det er da for latterligt. Læg computeren oven på anden bærbar, så afgiver den sikkert også varme.

Spørgsmålet er nok om teknologen er effektiv nok til netop at oplave en smartphone, og ikke en "dumphone"

Hvis kobberprisen er et problem, den undskyldning holder da simpelhen ikke. Der skal da bruges meget lidt kobber.. Hvis mobilproducenterne synes det er et problem har de vist for mange penge. Bare på en meter elkabel som koster ca. 8kr er der da sikkert rigeligt med kobber til at lave 5-6telefoner med kobberbagside

0 0

Om brug af cookies