Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Oplad mobilen med solenergi

Oplad mobilen med solenergi

Interessen for miljørigtig opladning af mobilen er i fremgang. Et nyt sol-produkt kan lade mobilen via solens stråler.

Solkongen.dk lyder som et nyt rejsebureau, der sender glade danske turister til grisefester på solkysten. Men bag navnet gemmer sig et firma, der sælger miljøvenlige opfindelser.

En nyhed er den solenergidrevne oplader SUNNY, der ikke bare kan bruges til mobiltelefonen, men også til PDA, MP3 og meget andet teknisk udstyr. Der medfølger stik til telefoner fra Nokia, Sony Ericsson og Samsung samt et USB-kabel.

- "Efter lanceringen af SUNNY i Danmark, har vi oplevet en stigende interesse for miljørigtig opladning af mobiltelefoner og andet teknisk udstyr", siger Svend-Erik Gottlieb fra Solkongen.dk til Mobilsiden.dk

Han tilføjer at danskerne er mere end villige til at investere i en solløsning.

Gem energien til senere

Produktet har et indbygget lithiumbatteri, hvorpå den omformede solenergi gemmes. Den kan lagre 2500 mAh, hvilket skulle være rigeligt til to opladninger af mobiltelefoner.

I opladeren er der også indbygget en lygte, der på fuld opladning kan lyse i 24 timer.

Er solen ikke fremme, kan opladeren også oplades med 220 volt, hvorefter den kan medbringes til senere opladning.

Har man fået lyst til at erhverve sig den miljøvenlige oplader, kan SUNNY mobil solopladeren købes på www.solkongen.dk og koster 659 kroner plus forsendelse.

I vurderingen af miljøvenligheden skal man selvfølgelig huske at tage indhold af PVC og bromerede flammehæmmere i betragtning. Sådanne miljøfakta findes dog ikke på hjemmesiden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies