Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Oplad mobilen trådløst

Oplad mobilen trådløst

Slip af med kabelsuppen bag skrivebordet. To amerikanske selskaber arbejder på teknologier, som skal gøre det muligt at oplade alle vores elektroniske dimser trådløst.

De fleste folk vil gøre meget for at undgå kabelsuppe under skrivebordet. Men med alle de forskellige ladere, der skal bruges til telefoner, bærbare computere, kameraer, mp3 afspillere og så videre, så er det næsten umuligt.

Men to amerikanske selskaber er i gang med at introducere løsningen på den omgang kabel-spaghetti, vi er vant til i dag. Selskaberne WildCharge og Fulton Innovation, som begge har base i USA, vil på Consumer Electronics show i Las Vegas fremvise to forskellige metoder til at oplade dine elektroniske dimser.

WildCharge har lavet en lille metalplade, som kan oplade de fleste elektroniske dimser - bare man lægger dem på pladen. Det fungerer ved, at man tilslutter en lille adapter til den enhed, man ønsker at oplade. Adapteren genererer så strøm til enheden. Dog skal pladen være tilsluttet strøm, men til gengæld kan man fjerne alle de forskellige andre ladere, man har liggende.

Visionen bag Fulton Innovations produkt er den samme, men teknologien er en smule anderledes. Strømmen bliver overført igennem luften over korte afstande.

Med produktet følger en trådløs adapter, som kan føle sig til, hvor meget strøm en specifik enhed skal have tilført. Denne oplader kan dog kun oplade en enkelt enhed af gangen, men til gengæld virker den med alle batterier, påpeger David Baarman som er en af hovedmændene bag teknologien som kaldes eCoupled.

Han nævner også at opladeren ikke kommer i karambolage med eksisterende trådløse teknologier som WiFi og Bluetooth. eCoupled vil også kunne bruges i biler. Et selskab, som hedder Visteon, har allerede fået øje på teknologien og forestiller sig en kopholder, som kan oplade alle typer mobile enheder, når man er på farten.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies