Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Oppositionen: Priserne skal ned på mobiltelefoni

Oppositionen: Priserne skal ned på mobiltelefoni

Et sandsynligt flertal uden om regeringen vil have regeringen til at bakke EU op og få sænket priserne for at bruge mobiltelefon i udlandet.

Oppositionen har i dag kaldt Helge Sander i samråd for at forklare, hvorfor regeringen ikke har stemt for at sænke forbrugerpriserne men kun støttet at engrospriserne - det teleselskaberne betaler til hinanden - skal ned.

»Vi skal have både engros- og detailpriserne ned, og Danmark skal skubbe på, ikke bremse for den udvikling. Det er afgørende, at det sker inden næste sommerferie, for teleselskaberne tjener kassen i ferieperioderne på folks mobilsnak - og så skal det også gælde datatrafikken, nu hvor folk læser post via mobiltelefonen,« siger Magnus Heunicke, teleordfører for Socialdemokraterne til Berlingske Business.

IT- og Telestyrelsen måtte i forgårs opgive at gribe ind overfor roamingpriserne, og regeringens holdning er, at den ikke blander sig i forbrugerpriserne.

»Styrelsen er ikke i stand til at pålægge nogen udbyder forpligtigelser, til trods for, at priserne for international roaming her i landet - lige som i andre EU-lande - er høje. Så høje at der bør gribes ind,« stod der i IT- og Telstyrelsens afgørelse.

Dansk Folkeparti har meldt ud, at det vil støtte et indgreb, og det betyder, at Europaudvalget måske allerede om to måneder vil udstyre videnskabsministeren med en bunden opgave i EU.

Og det er meget muligt, at forbrugerpriserne er på vej ned. EU-kommisær Viviane Reding har talt om "urimeligt høje" mobilpriser og forventer en halvering af mobilpris-regningen hos forbrugerne.

»Det er kun rimeligt, at taksterne er de samme som at bruge telefon indenrigs. Der er intet som helst argument - heller ikke teknisk - for, at det skulle være spor dyrere at ringe i udlandet,« siger Magnus Heunicke fra Socialdemokraterne.

Teleananlyiker John Strand har tidligere anslået, at 10 til 15 procent af teleselskabernes indtjening kommer fra roaming.

Kilde: Berlingske Business

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies