Optag 360 graders video med iPhone 4

Ny smart opfindelse: Optag 360 graders panorama video med en smartphone som iPhone 4.

Optag 360 graders video med iPhone 4

360 graders video betyder at kameraet optager alt omkring sig, hele vejen rundt, i en og samme optagelse.

Ved afspilning bestemmer du selv, hvor du vil kigge hen. Og du kan løbende ændre blikretning.

Optagelse af 360° har hidtil krævet special grej. Men hvis denne nye opfindelse til smartphones kommer i produktion, betyder det at alle kan lave 360° video.

Opfinderen kalder produktet GoPano Micro. Det er udviklet til en iPhone 4, men vil kunne videreudvikles til andre smartphones også.

Gopano micro
Firmaet bag hedder EyeSee360, og opfinderen forsøger nu at samle penge til at starte en produktion. Det sker via sitet Kickstarter, der fungerer som en slags kickstart for ihverksættere.

Her kan man præsentere en god idé, og få interesserede til at investere i det

Her kan man støtte projektet økonomisk på forskellige måder. Fra $1 op til $100 eller mere. Jo mere man giver, jo mere får man igen. Gives fra $50 og opefter, dukker der en GoPano op i posten en dag, når/hvis de kommer i produktion.

De er tæt på målet for indsamlingen nu, selvom deadline først er midt i maj. GoPano micro på Kickstarter

Med i projektet hører også webservere på internettet, hvor brugere af GoPano micro kan lagre deres 360° optagelser, og senere gense dem igen igennem en speciel 360° viewer.

Video

Her demonstreres GoPano micro

 

Mere til sagen

Siden denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. d. 5/4/2011 dykkede vi igen ned i emnet med artiklen; Nokia annoncerer Symbian-begivenden – Følg den videre udvikling her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.