Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Opvarmning til Google I/O

Opvarmning til Google I/O

I morgen åbner Google dørene til deres egen udviklerkonference, og den slags er altid spændende

Allestedsnærværende Google holder deres egen udviklerkonference i morgen og torsdag, og derfor er det et godt tidspunkt at kigge på, hvad vi kan forvente fra amerikanerne, der ikke længere bare er en søgemaskine.

Google har jo gang i en perlerække af projekter, der stikker i mange forskellige retninger, så forskelligartede ting som selvkørende biler, 3D-tablets et styresystem til smartwatches. Derfor kan vi også umiddelbart forvente at få en masse forskellige ting at se.

Fordi der er så mange ting, Google vil vise frem i den ene eller den anden form, så kan vi heller ikke nå hele vejen rundt, men herunder kommer et oprids af nogle af de ting, vi forventer, vil få størst opmærksomhed fra Google ved Google I/O.

Android L

Kæmpesuccesen Android får selvfølgelig en god portion fokus på Google I/O, og der er mumlen i krogene om en ny version af styresystemet. Screenshots er dukket op, hvor der har figureret et mistænkeligt 'L', og selvom billederne i sig selv ikke viser så meget, så tolker flere bogstavet som en ny version af Android. Google har det jo med at opkalde versionerne efter søde sager i alfabetisk rækkefølge, og den seneste udgave hedder som bekendt KitKat.

Google vil sandsynligvis gøre Android hurtigere, og det ventes de at gøre på to måder. Den ene måde er, at de vil muliggøre 64-bit support, så systemet bedst muligt kan udnytte de fremskridt, der er lavet inden for hardwaren. De nye processorer er hurtigere, og Google vil nok gerne med på den bølge.

Den anden måde, Google vil sætte hastigheden for Android op på, er den såkaldte 'runtime'. Det ventes, at Google vil vise en ny, optimeret version kaldet Android Runtime frem forkortet til ART. Forskellen fra den tidligere version til den kommende version er lidt teknisk, men det skulle gøre det hurtigere at eksempelvis åbne apps.

Google har allerede planlagt en session med ART, hvor de vil fortælle om forbedringerne, de har lavet ved ART, og skulle det betyde en nu version af Android Runtime, så vil det også kræve en ny version af Android til at huse den, og det peger igen tilbage til en præsentation af et nyt Android ved Google I/O.

Android Wear

I store træk er det Android til smartwatches, og næsten alle de store producenter har satset, er ved at satse eller ventes at satse stort på wearables, og her er smartwatches altså det mest oplagte.

I og med at så mange telefoner på verdensplan kører Android som deres styresystem, så er det et naturligt træk for Google at skabe et styresystem til smartwatches, der taler så meget sammen med Android til smartphones. På den måde siger de, ”Hvis I bliver ved Android, så får I også muligheden for at bruge smartwatches uden gnidninger!” Det er jo en gulerod for de fleste, at der ikke er bøvl med teknikken.

Android Silver

Hvad er det lige meningen er med Android Silver, og hvad bliver der af Nexus? Svarene på disse spørgsmål får vi nok (fra officiel side, ifølge rygtebørsen er der ikke megen tvivl) ved konferencen, hvor Google kan løfte sløret for deres planer.

Læs også: Farvel til Nexus - Udviklernes legeplads, der blev mainstream [BAGGRUND]

Rygterne har indtil nu gået på, at Google vil gå væk fra Nexus-serien og gå i et tættere samarbejde med teleudbyderne. Det skulle blandt andet betyde dedikerede, Google-uddannede salgspersoner i butikkerne, der kan vejlede kunderne, ligesom Android Silver vil fokusere på high-end mobilerne for ikke at blive alt for tæt knyttet til de billige og knapt så gode modeller, der kan findes på markedet.

I samme moment kan Google præsentere sin sidste Nexus-enhed, som muligvis går under kodenavnet 'Flounder' eller 'Volantis', og som kan blive produceret af HTC.

Ikke kun mobilt

Google ventes også at satse på andre ting end telefoner og tablets, som antydet i de første afsnit. Tv-branchen kan snart se sig indtaget af Google og Android, og et styresystem til smarte tv kaldet Android TV kan få en del opmærksomhed.

Derudover har man fundet kode i Android 4.4.3, som tyder på, at Google pønser på en enhed, der ikke har en touch-grænseflade, men kan skifte mellem senest brugte apps, ligesom den har WiFi, der ikke kan slås fra. Det tyder på en tv-boks, der muligvis kan streame film, musik og spil.

Apropos spil, så vil Google nok også gerne vise lidt af deres Play Store frem, som man sagtens kunne forestille sig blev kædet sammen med de to ovenstående afsnit, så man kan få spil direkte på tvet eller via Googles streaming boks.

Læs også: Ti gange større end internettet [BAGGRUND]

Desuden har Google for nylig købt selskabet Dropcam, der kan holde styr på hjemmet, mens man er ude, og med termostatfirmaet Nest har Google dermed grobund for en platform til det smarte hjem, der vil bringe os et skridt tættere på tingenes internet, så mon ikke også vi får lidt at høre om dette.

Meget mere

Som nævnt ovenfor så er Google jo også i gang med at teste selvkørende biler, de er ved at give tablets menneskelige egenskaber, og ud over det, så vil de også lade folk bygge deres egne telefoner, de arbejder stadig hårdt på Google Glass, og en masse andre ting.

I er selvfølgelig mere end velkomne til at fortælle, hvad I ser mest frem til at høre om ved Google I/O i kommentarfeltet under artiklen!

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies