Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Oracle-advokat afslører Googles Android-profit

Oracle-advokat afslører Googles Android-profit

Google er meget hemmelighedsfulde med sin indtjening, men en advokat for Oracle har måske talt over sig i retten

Google vil gerne fortælle, hvad de tjener, blandt andet fordi det skal de, når de skal lægge regnskaber frem. Google vil dog kun tale om økonomien for hele Google og ikke dele af det, men en advokat for Oracle har afsløret, hvad Google tjener på sit mobilstyresystem.

Finansmediet Bloomberg skriver, at i en verserende retssag mellem Google og Oracle, der står bag Java, har en advokat talt over sig. Hun hedder Annette Hurst, og hun har udtalt, at Google har haft en omsætning på 31 milliarder dollars og en fortjeneste på 22 milliarder dollars på Android.

Læs også: Google afværger stor retssag med aftale

En kilde fortæller til Bloomberg, at Oracle ikke har fortalt, hvordan de har regnet sig frem til disse tal.

Tallet skal bruges til at fastsætte den erstatning, som Oracle mener, de er berettiget til. Sagen handler om Googles brug af Java - Oracle mener, at Google har brugt Java uden at betale for det.

Kun til advokaterne

Oracles viden om Googles finanser for Android stammer fra papirer, som Oracle har fået af Google i forbindelse med retssagen. Søgegiganten har klaget over udtalelsen, som altså lå offentligt på et tidspunkt, fordi de mener, at advokaten har brugt informationer, som kun var tiltænkt Oracles advokater.

Læs også: Google overlever første runde i retssag om Android

Google har bedt domstolen om at fjerne udtalelsen fra offentligheden, fordi 'offentliggørelsen af disse finansielle data kan have en væsentlig, negativ effekt på Googles forretning', som Google argumenterede for ifølge Bloomberg.

Udtalelsen er sidenhen forsvundet fra de offentlige elektroniske arkiver, dog uden nogen anmærkninger om en årsag til dette.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies