Ordbøger på mobilen

Nu kommer der ordbøger til mobilen. Det er Politikens Forlag som står bag.

Ordbøger på mobilen

Hvor tit har man ikke manglet en ordbog, når man lige sad og læste en artikel eller en bog? Eller man lige skulle bestille noget mad på en fransk restaurant? Undertegnede kan i hvert fald skrive under på, at det er hændt temmelig ofte. Nu er løsningen her. En mobilordbog, som fås i fem sprog; Engelsk, tysk, spansk, fransk og italiensk.

Prisen per ordbog, som går begge veje, er på 49 kroner.

Det eneste, du skal gøre for at erhverve dig denne ordbog på din mobil, er at sende en sms, til almindelig sms-takst, med teksten ‘ordbog’, alt efter hvilket sprog du er ude efter. Denne sms sendes til nummeret 1218. Kort efter kan du gå i gang med downloadingen af din nye mobilordbog.

Det praktiske ved en sådan ordbog er, at man kan tage den med sig overalt. Dog ser jeg det som et minus, at det på nuværende tidspunkt "kun" synes at være de almindelige ordbøger, som kan downloades.

For sprogstuderende er der intet valg om juridiske, tekniske eller økonomiske ordbøger, men man har vel lov at håbe.
Dog synes jeg mobilordbogen virker som en god investering til at benytte, mens man er på farten. Og er man på ferie ved den franske rivieira, ser det måske lidt mere tjekket ud, at man står og roder med sin mobil, i stedet for at hive "turen går til…" frem og bladre hen til miniparløren.