Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Otte forskelle på den nye og gamle iPhone

Otte forskelle på den nye og gamle iPhone

Den nye iPhone 3G S har fået en række nye funktioner, som de gamle modeller ikke vil kunne opgraderes til. Her kan du se hvilke.

Om en uge kan alle iPhone-ejere gratis opgradere til 3.0-styresystemet, der vil blive leveret i den nye iPhone 3G S.

Der er dog en række punkter, hvor den originale iPhone og iPhone 3G ikke kan komme til at ligne det nye medlem af familien.

1: Bedre kamera
Den nye iPhone er udstyret med et 3 megapixels-kamera med autofokus, der skulle give både skarpere billeder og bedre farver end sin forgænger. iPhone 2G har 2 megapixels.

2: Optag video
I modsætning til iPhone 3G kan den nye 3G S optage videosekvenser. Disse videoer kan redigeres på telefonen ved at vælge et nyt start- og stoptidspunkt. Med et enkelt tap kan videoer eller billeder deles via YouTube, MobileMe, e-mail eller MMS.

3: Stemmestyring
Med iPhone 3G S har Apple tilføjet muligheden for stemmestyring, som aktiveres ved at holde home/hjem-knappen nede i et sekund. Herefter kan man eksempelvis bede telefonen om at ringe en bestemt kontakt op eller spille et bestemt nummer fra iPod-delen. Man kan ligeledes spørge, hvilket nummer der spiller, og den vil svare.

4: Mere plads og længere batteritid
Apple har fordoblet lagerkapaciteten i den nye iPhone 3G S. Således kan man vælge mellem en 16GB- eller 32 GB-version. Ydermere er batteritiden forbedret i forhold til den gamle iPhone. iPhone 3G S giver op til ni timers brug af Wi-Fi, 10 timers video, 30 timers musik eller fem timers 3G-tale.

5: Højere hastighed på data
Den gamle iPhone understøttede op til 3,6 Mbit/s. Med iPhone 3G S er det blevet fordoblet til 7,2 Mbit/s.

6: Indbygget digitalt kompas
iPhone 3G S har en kompas-applikation, som ikke vil finde vej til de andre iPhones, selv om de opdateres til OS 3.0. Det indbyggede digitale kompas roterer med rundt, når brugeren ændrer retning. Med et tap kan man komme til 'Kort'-applikationen, og med det næste tap vil kortet automatisk vende i samme retning som brugeren selv.

7: Understøttelse for Nike+
App Store har et udvalg af applikationer, der gør den gamle iPhone 3G til en 'træningskammerat', der via GPS fx kan måle, hvor langt brugeren har løbet. I den nye iPhone 3G S er der imidlertid understøttelse for Nike+-universet, som hidtil har været reserveret til iPod.

8: Bedre for personer med nedsat syn
iPhone 3G S adskiller sig fra den gamle iPhone ved at tage særligt hensyn til personer med nedsat syn. Eksempelvis kan den fortælle, hvad der fremgår på skærmen, hvilket gør det nemmere at foretage opkald, læse e-mails, surfe på nettet, afpille musik eller køre applikationer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anders Jessen 10-06-2009 11:58:15

Den nye iPhone 3G S har bl.a. en anden grafik-chip der understøtter OpenGL ES 2.0, hvor den gamle kun understøtter 1.1.. Det betyder at du får en bedre spiloplevelse med den nye iPhone..
Resten af forskellene kan du se her:
http://www.engadgetmobile.com/2009/06/08/iphone-3g-vs-iphone-3g-s-the-tale-of-the-tape/

0 0
Mobilsiden.dk 10-06-2009 12:03:23

Hej Anders. - Tak for tippet

0 0

Om brug af cookies