Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Otte-kantet telefon sendt i glemslen

Otte-kantet telefon sendt i glemslen

Den har skabt en del røre, men måske var Linshof i8 aldrig et egentligt produkt - firmaet bag er nemlig lukket

Den fik skabt en del røre af flere grunde, men telefonen Linshof i8 kommer ikke til at se dagens lys. Firmaet Linshof, som telefonen altså tog navn efter, er nemlig lukket på grund af manglende investorer

Prøver man at gå til firmaets hjemmeside, bliver man mødt med en enkel side med et simpelt budskab. Linshof er lukket, er overskiften for en tekst, der fortæller, at firmaet er lukket, da investorerne har trukket sig.

Læs også: Nyt tysk mobilselskab debuterer med radikale løsninger

I Tyskland hvor firmaet kom fra har pressen gravet lidt i sagen om det nye firma, der kunne tilbyde en så radikalt anderledes telefon til en så god pris. Her fandt man flere ting, der pegede i den forkerte retning.

Specifikationerne på Linshof i8 inkluderede blandt andet en 5” skærm, 3GB RAM, Android 5.0 Lollipop i en meget modificeret version, 80GB lagerplads og en 2,1GHz octa-core processor.

Prisen ville ligge på omkring 2300 danske kroner, og måske var tyskerne inspireret af OnePlus, da OnePlus One koster omtrent det samme. Om det var en reel plan at sende telefonen på gaden, eller om det blot var såkaldt vaporware, der aldrig kommer på gaden, det finder vi nok aldrig ud af.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Johannes Aagaard 25-12-2014 14:06:16

Interessant nok ville en smartphone med tilnærmelsesvis disse specifikationer og Android OS vitterligt kunne lanceres til en pris på ca. 2300 kr + moms og stadig give en fortjeneste på tæt på 100 % afhængig af distributionsmodellen. En iPhone 6 16 GB koster således i ren produktion ca. 200 USD.

4 1
Christian 24-12-2014 08:47:18

""I Tyskland hvor firmaet kom fra har pressen gravet lidt i sagen om det nye firma, der kunne tilbyde en så radikalt anderledes telefon til en så god pris. Her fandt man flere ting, der pegede i den forkerte retning.""
Jamen så fortæl dog? I kan da ikke bare skrive sådan og så ikke komme med hvad de fik gravet frem!!

4 0
Johannes Aagaard 25-12-2014 18:30:31

Flere ting pegede i den retning m.h.t. Linshof:

- Man oplyste, at firmaet havde adresser i Tyskland og Østrig, men i en enkelt adressehenvisning på den tyske hjemmeside henviste man til en adresse tilhørende et tysk transportfirma
- Man havde ikke et selskabsnummer og domænet Linshof.com havde jfr. Whois en skjult ejer
- På trods af, at firmaet hævdede at have en færdig prototype, så man kun tegninger/foto-manipulerede ditto af i8'eren
- Man hævdede desuden at have en highend-PC og en tablet på programmet, men intet blev fremvist eller beskrevet nærmere.
- Et såkaldt skærmbillede på en tablet fra firmaet stammede fra en Flickr-brugers upload af en Gnome-desktop i 2012 (fundet ved alm. Google billedsøgning).
- På firmaets Facebook-side havde man "lånt" et headerbillede fra en hjemmeside, der deler screensavers
- Endelig har man undersøgt headerinfo på flere af de e-mails, som "firmaet" Linhof har tilsendt medierne, og her peger det konsekvent i retning af, at ophavsmændene sidder i Bratislava i Slovakiet.

Så jo, der er da flere forhold, der indikerer lusk her. Måske erindrer nogle den historie for en del år siden, hvor et firma med adresse på et kontorhotel i København sågar havde stor annoncer i flere aviser med tilbud på billige og kraftige laptops, hvor man bare lige skulle forudbetale et depositum, og dén hoppede mange mennesker på. Da jorden brændte under dem, flygtede de til Sydafrika og makulerede i øvrigt alle deres regnskaber. Det efterlod mange håbefulde kunder med håret i postkassen.

Den direkte forretningsmodel i f.t. kunder uden et forhandlerled ønsker visse personer altså at udnytte til kriminalitet, men dette gælder naturligvis ikke alle. Nogle husker måske det indiske firma Notion Ink, der i 2010-2011 havde en rigtig lang opstart på tabletten med det superinteressante Pixel Qi's dual-mode display, men hvor firmaet skuffede rigtig mange kunder med massive problemer med både levering og kvalitet, og især i USA opstod der en hel blogosfære, som virkelig gik i clinch med firmaet. Men dette firma lever såmænd stadig og har fortsat mange spændende visioner:

http://notionink.com/
http://notionink.wordpress.com/

4 0

Om brug af cookies