OUYA Android spille-konsol er officiel – mød den her

Tidligere var det rygter, nu er det bekræftet - OUYA Android spillekonsol skal kæmpe mod Playstation og Xbox.

OUYA Android spille-konsol er officiel – mød den her

Tidligere var det rygter, nu er det bekræftet – OUYA Android spillekonsol skal kæmpe mod Playstation og Xbox.

Det er kun få dage siden at vi skrev om den nye Android spillekonsol, udviklet af flere kendte personer inden for teknologi verdenen.

Men nu er det blevet officielt, og boksen hedder OUYA.

Enheden er ikke specielt stor men indeholder alligevel en Nvidia Tegra 3 quad-core processor, 8 GB intern lager samt Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Desuden er den udstyret med Wi-Fi og Bluetooth forbindelser, og styres af en kontroller der minder om en Playstation joystick. Kontrolleren er trådløs via radiofrekvenser.

Derudover er der også en SD-kort port, samt en USB 2.0 indgang til rådighed, og det er dermed muligt at udvide den interne lager størrelse.

Spillene der skal kunne spilles på enheden, er de samme som du finder i Google Play i dag, såsom ShadowGun, Samurai Vengeance, Angry Birds og mange andre spil.

Ouya spil Android konsol

Billig og let

Brugerfladen bliver meget overskuelig, let og gennemført at bruge, og minder på flere områder om en strippet version af en Xbox 360.

Spillene vil ligge som et slags coverflow på hovedskærmen.

Prisen på enheden samt spillene bliver det største konkurrencepunkt over for de andre konsolproducenter. OUYA kommer til at have en markedspris på 99 dollars, svarende til cirka 620 kroner, før afgifter og moms herhjemme.

Spillene skal som udgangspunkt være gratis at hente, men in-app køb skal være der hvor udviklerne og OUYA tjener deres penge. Her tager OUYA 30 procent af købsprisen, mens udvikleren får de resterende 70 procent.

Engadget.com har haft et langt interview med udviklerne, hvor du kan læse mere om detaljerne ved OUYA, og hele konceptet.

Læs også:

OUYA spillekonsol indsamler over 10 millioner på under 12 timer

Video: Se meget mere om den nye OUYA Android spillekonsol