Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Overarbejdsbetaling for at læse e-mail

Overarbejdsbetaling for at læse e-mail

Få overarbejdsbetaling for at læse e-mail, når du har fri.

Det lyder som en rigtigt god ide - overarbejdsbetaling for at læse e-mail. Det må da være et af regeringens nyeste forslag, tænker du nok.

Men der må vi desværre skuffe dig; det er IKKE et forslag fra hverken Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti eller Socialdemokratiet.

Ifølge Cellular-news.com så er det nemlig lønmodtagere i Brasilien, der kan kræve overarbejdsbetaling for at læse e-mail, når de har fri.

Det kan de på baggrund af en ny lov, som præsident Dilma Rousseff har godkendt. Den nye lov sidestiller læsning af e-mail med ordre modtaget fra arbejdsgiveren, hvilket efter brasiliansk lov automatisk giver ret til overtidsbetaling.

Den markante stigning i brugen af smartphones har nemlig gjort skellet mellem arbejdstid og fritid uklart, og den konstante brug af f.eks. Blackberry-telefoner går ud over familielivet.

Den tyske bilfabrikant VW, der har flre fabrikker i Brasilien, har ifølge Cellular-news fornyeligt bedt deres medarbejdere slukke deres telefoner, når de har fri.

Om VW har gjort det på baggrund af den nye lov, eller fordi de ønsker, at deres medarbejdere nyder deres fritid sammen med familie, det melder historien dog ikke noget om.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies