Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Overblik: Alt om Apple iPad

Overblik: Alt om Apple iPad

Vi har samlet detaljerne om Apples iPad-tablet, så det er nemt at få et overblik.

Den nye iPad-tablet fra Apple måler blot 13,4 millimeter i tykkelsen, har en højde på 24,28 cm og en bredde på 18,98 cm.

Vægten varierer en smule, alt efter om det er modellen med eller uden 3G. Uden 3G vejer 0,68 kg, og med 3G vejer 0,73 kg.

Herunder kan du læse alle de tekniske specifikationer på Apple iPad:

- 9,7 tommer touch-skærm (har IPS-panel med LED-baggrundsbelysning)

- Skærmopløsningen er 1024 x 768 pixels

- Processoren, som Apple selv har designet, kører med 1 GHz. Den hedder Apple A4.

- Apple A4 har et lavt strømforbrug, som betyder, at iPad kan klare 10 timer på en opladning eller cirka en måned i standby.

- Hukommelsen kan være 16 GB, 32GB eller 64 GB

- iPad findes i to udgaver: En udgave med både 3G og Wi-Fi; en udgave kun med Wi-Fi

- Accelerometer

- Digitalt kompas

- Lys-sensor

- 3,5 mm jackstick

- Mikrofon

- Indbyggede højttalere

- Blutooth 2.1 + EDR-teknologi

- GPS

- iPad understøtter følgende audio filformater, AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (2,3,4), Apple Lossless, AIFF og WAV.

-Der er endnu ingen danske priser, men de amerikanske priser kommer til at ligge fra 499 dollars og op til 829 dollars for den dyreste model.

Vejledende priser i dollars
Vejledende priser i dollars

iPad virker med iPhone-apps

Samtlige 140.000 iPhone-apps virker på iPad, og de kan forstørres til den fulde 9,7"-skærm.

Det betyder, at du kan benytte alle dine købte applikationer på iPad uden at betale ekstra. Apple opfordrer dog udviklerne til at lave iPad-optimerede udgaver - eller lave helt nye applikationer, som udnytter iPad'ens udvidede muligheder.

iBook
iBook

iPad er også til e-bøger

Apple præsenterede iPad som en enhed, der er perfekt til spil, internet, kalender, video, fotos og e-mail. De lægger dog også vægt på, at produktet kan bruges til e-bøger.

Apple har derfor udviklet iBooks-applikationen som deres svar på en e-bogs-læser. Samtidig har de lanceret en online-bogbutik, hvor man kan downloade bøger.

Apple understregede, at butikken I første omgang kun vil blive lanceret i udvalgte lande. Det er endnu uvist om Danmark er inkluderet, men det virker usandsynligt. Der er dog intet til hinder for, at danske forlag laver deres egne iPad-applikationer for at sælge e-bøger via den kanal.

iWork
iWork

Arbejd med dokumenter, regneark og præsentationer

Apple præsenterede ligeledes en iPad-optimeret udgave af deres 'kontor-pakke' iWork. Pages kan betegnes som Apples svar på Word, Numbers som svar på Excel og Keynote som svar på PowerPoint.

Alle tre programmer vil blive sat til salg i App Store. Prisen bliver 9,99 dollars pr. styk. Det betyder formentlig en dansk pris på 60 kroner.

Tilbehør

De første eksempler på iPad-tilbehør er allerede blevet præsenteret. Det drejer sig eksempelvis om den såkaldte Keyboard Dock, der forbinder iPad med en fysisk tastatur.

Den såkaldte iPad Case er designet til at beskytte enheden for samtidig at fungere som en holder. Det kan være bekvemt ved fotos og film.

Med iPad Camera Connection Kit kan importere billeder direkte fra digitalkameraet. Det kan ske via usb-kabel eller ved at sætte SD-kortet ind i kortlæseren.

Du kan se mere på Apples hjemmeside.

Mere om iPad på Mobilsiden.dk

I går bragte Mobilsiden.dk en række billeder fra præsentationen. Dem kan du se ved at klikke på følgende link:
- "Apple iPad - se billederne"

3G-udgaven af iPad kan ikke bruge et almindeligt sim-kort til at få adgang til det mobile netværk. I stedet skal man bruge et såkaldt 'Micro SIM'. Det kan du læse mere om her:
- "Hvad er iPad'ens Micro SIM?"

Selv om Apple demonstrerede hovedfunktionerne i Pad'en, så er der stadig nogle spørgsmål, der står tilbage. Dem kan du læse mere om ved at klikke på følgende link:
- "iPad-spørgsmål står ubesvarede hen"

For to år siden var der en YouTube-bruger, der allerede havde forudset iPad'ens tilblivelse. Se videoen her:
- "Video: iPad blev gættet for to år siden"

Du kan selvfølgelig også bare kigge nærmere på selve iPad-præsentationen. Se Apple-chefen Steve Jobs i aktion via dette link:
- "Video: Steve Jobs præsenterer Apple iPad"

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Allan Larsen 14-05-2010 08:31:47

Jeg vil starte med at sige at denne overbliks artikkel er super god. Jeg vil godt tilknytte en kommentar til tilbehørs sektionen, hvor der mangler noget information og den form for beskyttelse man kan få til sin iPad. Hvis andre, som jeg har brugt Kr. 6000 på en iPad, så ønsker man selvfølgelig at beskytte den. Man kunne godt tænke sig at senere hen at telia, ligesom iPhone ikke ville lave dem, før de kommer i et forbrugerprogram. Jeg kan personligt varmt anbefale http://www.iphonegadget.dk, da de ligger inde med en masse former for beskyttelse og modeller.

Med Venlig Hilsen
Allan Larsen, en daglig læser på mobilsiden

0 0

Om brug af cookies