Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Overblik: Hvad er nyt i Android 4.2

Overblik: Hvad er nyt i Android 4.2

Android 4.2 Jelly Bean. Vi har set på nyhederne.

Først var Googles Android-event aflyst, lød meldingen fra Google, men underligt nok, kom de ventede nyheder alligevel mandag aften, blot som pressemeddelelser. De fleste havde nok forventet eventen blev afholdt på et andet tidspunkt. Forvirret? Det var vi.

 - Google-event aflyses af Sandy

Men lanceringerne var som ventet, både hvad angår tablet-delen og den længe rygtede Nexus 4 fra LG.

 - Nexus 4 fra LG og Google er nu officiel

Det var heller ikke en stor overraskelse, at Android 4.2 blev præsenteret, men mere en overraskelse at navnet ikke blev Key Lime Pie – men derimod bliver Jelly Bean altså navnet for både Android 4.1 og 4.2.

 - Rygterne om Android 4.2 får et nyt pust

Men hvad er så nyt i Android 4.2 Jelly Bean? Vi har set nærmere på den nyeste softwareversion fra Google Android, og de funktioner der er nye i forhold til Android 4.1 Jelly Bean.

Der er dog ikke tale om en stor opdatering, derfor undrer det måske også de fleste, at den ikke har fået tilnavnet Android 4.1.X.

Når man ser på den mest udbredte Android-version, som er Android 2.3 Gingerbread, har denne også mange små versioner i sig. Derfor må man også forvente, at de enheder, som har Android 4.1 Jelly Bean, også får Android 4.2 opdateringen – men det vides endnu ikke.

 - Gingerbread stadig i front på Android

Den første telefon med Android 4.2 Jelly Bean bliver Nexus 4, som er produceret i samarbejde mellem Google og LG. LG har stået for hardwaren.

Daydream

Android 4.2 Jelly Bean introducerer en ny screen-saver, som vil underholde og informere dig, mens enheden er inaktiv. Du vil da få vist billeder fra dine albums, Google Currents News og meget andet.

Photo Sphere

Den nye funktion Photo Sphere er for dig, som ikke synes panorama-billeder er nok.

 - Android 4.2 Photo Sphere - sådan virker det

Med denne nye funktion får du muligheden for, at tage billeder i alle retninger og dermed skabe billeder a la hvad du ser med Google Street View. Google Maps er integreret i denne funktion.

Multiple user accounts for tablets

Tablets bruges oftes af flere i hustanden, og med den nye funktion kan hver bruger få sin egen konto på tablets.

Miracast

Miracast wireless display standard vil inden længe være standard i mange nye fjernsyn, og Google ønsker at understøtte dette.

Samsungs AllShare bygger på Miracast, hvilket også betyder deres produkter Samsung Galaxy S III, Note 10.1 og Note II allerede understøtter funktionen.

Den nye funktion betyder kort og godt, at du kan overføre billeder fra din telefon til dit fjernsyn uden at bruge et kabel.

Gesture Typing

Google har integreret en Swype-lignende funktion i standard-tastaturet i Android 4.2.

Google Now updates


Med Android 4.1 Jelly Bean kom funktionen Google Now, som nu med opdateringen til Android 4.2 Jelly Bean bliver endnu bedre. Den vil overvåge din Gmail-konto og trække relevante detaljer, som flynumre osv. ud for at vise dig relevante oplysninger.

Også hotel og restaurant reservationer, forsendelsesoplysninger, nærliggende attraktioner, koncerter med dine favoritter og meget andet, kan også vises i Google Now.

Læs også:
- LG Nexus 4 kan oplades trådløst fra salgsstart
- Google Play Store har nu 700.000 applikationer
- USA-priserne på Googles nye Nexus-serie
- Her er specifikationerne på Nexus 4, 7 og 10
- Ny Nexus 7 tablet med mobil internet-adgang
- Google lancerer Nexus 10
- Nexus 4 fra LG og Google er nu officiel
- Android 4.2 understøtter flere brugere
- Google Nexus 7 by Asus sælger i millionvis

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Andreas S. Larsen 30-10-2012 19:08:08

Det er sku også nogle fede funktioner de har fået med der.. Specielt Google Now er jeg blevet gode venner med..

0 0
saliuu 30-10-2012 15:20:10

I har glemt at 4.2 også bringer "quick settings" til notifikations baren, og kamera appen er blevet redesignet. De har også ændret UI'en for android tablet over 7 inch til at være mere ens med nexus 7 UI.

0 0
saliuu 30-10-2012 15:48:02

glemte at de har også indført support for widgets på låse skærmen(lock sreen)

0 0

Om brug af cookies