Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Overblik: Kom bag om Telenors mobilnet

Overblik: Kom bag om Telenors mobilnet

Baggrund: Vi er i en artikelserie gået tæt på Telenors mobilnetværk. Her samler vi det hele op, så du får et bedre overblik.

Få et overblik over Telenors netværk. (Foto: Mobilsiden.dk).
Få et overblik over Telenors netværk. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Vi har her samlet en lille oversigt over vores artikler omhandlende Telenors netværk.

Telenor har indenfor de seneste par år udskiftet stort set hele deres netværk, hvilket har givet Telenor et bedre og hurtigere netværk - ifølge dem selv.

Det kan du læse mere om i artiklen: Bedre og hurtigere netværk hos Telenor.

Mobilsiden.dk har også besøgt Telenor i Aalborg, og på vegne af vores læsere udspurgt dem omkring en række tekniske emner i artiklen: Læsernes spørgsmål om telenetværk.

Èn ting er, hvordan teleselskaberne selv beskriver deres netværk - noget helt andet er, hvordan brugeroplevelse af netværket er i virkeligheden. Derfor har vi selvfølgelig også været “ude i marken” og testet Telenors netværk i artiklen: 3G test: Telenor Vs. TDC - hvem er bedst?

Telenors netværk er dog mere end antenner og ledninger. Et telenetværk består også af andre elementer, og på nogle områder har Telenor taget nye ting i brug, og har f.eks. sammen med deres samarbejdspartnere opfundet et nyt fundament, der gør det lettere og hurtigere at etablere en sendemast. Det kan du læse mere om i denne artikel: Nyt fundament forkorter etableringstiden for mobilmaster.

Innovationen er dog ikke kun over jorden - Telenor har også en ny underjordisk løsning: Telenor går under jorden - se fremtidens teknikskab.

Teleudstyr bruger meget strøm, og udstyret afgiver også meget varme. Telenor sparer strøm og penge ved at forbedre ventialtionen på deres sendemaster, og samtidig giver det en stor miljøgevinst.

Læs mere i artiklen: Sådan giver bedre ventilation økonomisk gevinst.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 28-01-2012 12:13:52

Ok Telenor vil fremstå, som et rent mobilselskab?, så er det derfor alt hvad der hedder bredbånds udvikling er gået i stå, når man taler om fastnetsbredbånd. De sidste 2 - 3 år er der ikke sket noget som helst hos Telenor, mens andre selskaber har fået højere hastigheder.

0 0
Jens Sørensen 29-01-2012 10:22:36

nu er det jo sådan at konkurrence styrelsen har åbnet for at andre selskaber kan leje sig ind på tdc kobbernet. Men desværre er der kun åbnet for adsl. og som kloge mennesker ved så er adsl altså ikke alt for hurtigt. Tdc kører mange steder vdsl som kan køre meget hurtigere, men det har telenor og andre ikke adgang til medmindre de sætter deres eget udstyr på.

Og så vidt jeg husker er der mange steder der står at selskaberne taber penge på bredbånd gennem koberet. hvorfor så investere i det ?
Jeg kan da bedre se en mening med at investere i 3g og 4g hvor tdc ikke skal have en bid af kagen ?

0 0
David 29-01-2012 18:19:20

Fuldstændig enig, vi skal være fra kobberet og have have bedre 3g og LTE. Jeg vil gerne have mit "bredbånd" følger min computer/tablet/telefon, og ikke min bolig, hvor jeg næsten aldrig er.

0 0
snuden 30-01-2012 19:47:20

Hvis den nuværende adsl trafik skal over på mobilteknologien 3G/4G så skal der investeres 2 muligvis 3 cifrede milliardbeløb i udbygning, et fuldstændig urealistisk scenarie!

0 0

Om brug af cookies