Overblik: Kom bag om Telenors mobilnet

Baggrund: Vi er i en artikelserie gået tæt på Telenors mobilnetværk. Her samler vi det hele op, så du får et bedre overblik.

Overblik: Kom bag om Telenors mobilnet

Vi har her samlet en lille oversigt over vores artikler omhandlende Telenors netværk.

Telenor har indenfor de seneste par år udskiftet stort set hele deres netværk, hvilket har givet Telenor et bedre og hurtigere netværk – ifølge dem selv.

Det kan du læse mere om i artiklen: Bedre og hurtigere netværk hos Telenor.

Mobilsiden.dk har også besøgt Telenor i Aalborg, og på vegne af vores læsere udspurgt dem omkring en række tekniske emner i artiklen: Læsernes spørgsmål om telenetværk.

Èn ting er, hvordan teleselskaberne selv beskriver deres netværk – noget helt andet er, hvordan brugeroplevelse af netværket er i virkeligheden. Derfor har vi selvfølgelig også været “ude i marken” og testet Telenors netværk i artiklen: 3G test: Telenor Vs. TDC – hvem er bedst?

Telenors netværk er dog mere end antenner og ledninger. Et telenetværk består også af andre elementer, og på nogle områder har Telenor taget nye ting i brug, og har f.eks. sammen med deres samarbejdspartnere opfundet et nyt fundament, der gør det lettere og hurtigere at etablere en sendemast. Det kan du læse mere om i denne artikel: Nyt fundament forkorter etableringstiden for mobilmaster.

Innovationen er dog ikke kun over jorden – Telenor har også en ny underjordisk løsning: Telenor går under jorden – se fremtidens teknikskab.

Teleudstyr bruger meget strøm, og udstyret afgiver også meget varme. Telenor sparer strøm og penge ved at forbedre ventialtionen på deres sendemaster, og samtidig giver det en stor miljøgevinst.

Læs mere i artiklen: Sådan giver bedre ventilation økonomisk gevinst.

Mere om sagen

Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 25/1/2012 gik vi videre med fortællingen 3G test: Telenor Vs. TDC – hvem er bedst? – Du kan læse den her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .