Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Overblik: Mobil-sommeren på ti minutter

Overblik: Mobil-sommeren på ti minutter

Mobilsiden.dk har været i fuld gang hele sommeren, og hvis ferien har tvunget dig væk fra skærmen, får du her et kort overblik over de mest interessante historier fra juni og juli måned.

Velkommen tilbage på Mobilsiden.dk. Sommeren har været over os, og selvom der er lidt tilbage endnu, er det snart slut med hvide sandstrande, middelhavsmad og ikke mindst den danske sol.

Her bringer vi en opdatering på de vigtigste historier fra juni og juli, hvor Mobilsiden.dk har arbejdet på fuld tryk.

Links til historier er markeret med fed. Når du klikker på den, åbnes artiklen i et nyt vindue...

iPhone satte gang i sommeren

Den første sommermåned bød på den største mobilnyhed; Telia fik eneret på Apple iPhone 3G i Danmark. 9. juni præsenterede Apple officielt iPhone 3G, og den 27. samme måned kom Telia med de priser, som er blevet diskuteret siden.

Anden generation af iPhone oplevede et salgstal på over én million på kun tre dage, men i Danmark har kritikken været hård.

Priserne kom under beskydning, og især manglen på et data flatrate-abonnement har skabt røre. Telia Danmark har dog holdt fast i deres koncept, mens iPhone 3G blev billigere i både USA, Norge og Sverige.

Hvis man stadig er interesseret i en iPhone 3G, får Telia nye eksemplarer hjem efter weekenden, men det er ikke sikkert, at den opståede venteliste vil forsvinde helt.

I mellemtiden kan du læse vores kæmpetest af iPhone 3G her...

HTC-udfordring til Apple

Det var ikke lang tid Telia kunne nyde den fulde opmærksomhed på iPhone 3G. Samme dag som prislanceringen, nåede HTC Touch Diamond nemlig de danske telebutikker - og hvilken succes!

HTC i Danmark oplevede så stor interesse i den nærmeste konkurrent til iPhone, at der opstod forsinkelser, men det blev heldigvis ikke nødvendigt med ventelister.

Touch Diamond nåede i august også op på én million eksemplarer, og mon ikke efterfølgeren Touch Pro vil blive lige så populær?

Hvis du ikke kan beslutte dig om du vil vente på Pro, kan du læse en kæmpetest af Diamond her...

Mens Apple og HTC bader sig i popularitet, må man ikke glemme de andre producenter. Samsung har netop præsenteret i8510, som nok skal blive spændende, når den kommer på markedet. Samtidig er der dukket rygter op om Motorola Alexander, en Windows Mobile-smartphone, som også kunne blive interessant.

Nokia, Motorola og Sony Ericsson

Mens HTC og Apple har holdt sig til en enkelt mobil hver, så har Nokia, Motorola og Sony Ericsson haft travlt.

Nokia, som stadig dominerer markedet, har været ude med en helt ny Supernova-serie, som allerede har fået fire medlemmer. Desuden har den finske gigant leveret musiktelefonerne 5320 og 5220 XpressMusic og forretningsmobilerne E66 og E71 til de danske butikker. Desværre er 6220 Classic blevet forsinket.

Sony Ericsson lancerede ligeledes en række nye telefoner over sommeren. Mens interessen for C702 og C902 har været stor, så har selskabet præsenteret deres nye flagskib C905 - den første med otte-megapixels digitalkamera.

Til lanceringen kom F305 og S302 også, og senere blev W302, W595, W902 og T700 også præsenteret.

Motorola har holdt lidt igen, men kom for nyligt med tre nye musiktelefoner til deres sortiment.

Konkurrencen spidser til

Der er ingen tvivl om, at konkurrence bliver hårdere og hårdere for både mobilproducenter og selskaber. Mobilsiden.dk kunne i juli erfare, at teleselskabet Zapcell Telecom var lukket på grund af økonomiske vanskeligheder.

Pålidelige kilder fra markedet, fortalte i den anledning til Mobilsiden.dk, at det ikke var det sidste selskab, der ville gå konkurs.

Som sagt, har teleproducenterne det også hårdt. Mobilmarkedet ser ud til, at falde lidt ned, og det har resulteret i problemer for både Motorola og Sony Ericsson.

Motorola har ansat en ny administrerende direktør og har omfangsrige fremtidsplaner, men Sony Ericsson har netop offentliggjort et underskud, samt fyringsplaner for 2.000 medarbejdere. Vi går hårde tider i møde.

I den anledning har LG overtaget tredjepladsen i verden over største mobilproducenter. Nokia topper stadig suverænt, med over 40 procent af markedet.

Anmeldelser på Mobilsiden.dk

De sidste to måneder har budt på rigtig mange anmeldelser på Mobilsiden.dk. Her kan du se en liste over alle sammen.

 - Sony Ericsson Z770i
 - Sony Ericsson C702i
 - Nokia N78
 - Sony Ericsson G900
 - HTC Touch Diamond (første del)
 - Nokia 3120 Classic
 - Nokia E71
 - Samsung SGH-B100
 - Samsung SGH-i780
 - Sony Ericsson G700
 - Nokia 6220 Classic
 - Sony Ericsson W760i med MAS-100

Samt de to kæmpetests af iPhone 3G og HTC Touch Diamond.

Såvidt sommeren i MEGET kort form! Flere historier, klik her...

Velkommen tilbage fra ferie, og til en sæson frem til jul, hvor Mobilsiden.dk forventer en endnu mere intens dækning af mobilbranchen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies