Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Overblik: Telenor og Telias nye netværk

Overblik: Telenor og Telias nye netværk

Få et overblik over Telenors og Telias nye samlede mobilnetværk.

Tirsdag efter Pinsen annoncerede Telenor og Telia, at selskaberne fremover vil slå deres mobilnetværk sammen til ét samlet netværk.

Lige før sommerferien 2012 bliver de to teleselskabers 4G- og 3G-netværk lagt sammen, og i løbet af 2013 bliver også 2G-netværkene samlet i ét stort netværk.

I følge Telenor og Telia kommer det nye samlede netværk til at bestå af langt flere sendemaster end Danmarks pt. største mobilnetværk, som tilhører af konkurrenten TDC.

Der er altså god grund til at forvente markant bedre dækning og kapacitet til både Telias og Telenors kunder.

Kort over virkeligheden

Men én ting er ord, og noget helt andet er virkeligheden - vi har her på Mobilsiden.dk derfor forsøgt at danne os et overblik over de to netværk, som nu bliver lagt sammen til ét.

Vi har fabrikeret et kort over henholdsvis Telias og Telenors individuelle sendemaster ud fra data taget fra mastedatabasen.dk.

Af konkurrencehensyn kan mastedatabasen.dk ikke udlevere en komplet liste over alle mastepostitioner opdelt efter teleselskab, så vi har udvalgt et geografisk område i udkants Danmark for at illustrere forskellen mellem Telenors og Telias netværk.

Kortet dækker området fra Holstebro og Struer i øst ud til vestkysten.

Bemærk: Kortet viser ikke mastepostitioner i de større byer Lemvig, Struer eller Holstebro, da vi fokuserer på den geografiske spredning af mastepositionerne.

View Telia og Telenor sites i nordvestjylland in a full screen map

Udfra kortet kan man tydeligt se, at Telenor og Telia har rigtig mange master placeret forskellige steder, og de to netværk vil derfor komplimenterer hinanden rigtigt godt.

Tætheden af master bliver ganske høj, hvilket vil betyde forbedret indendørsdækning selv i meget tyndt befolkede områder af landet. Der er ganske få mastepositioner, der benyttes af begge selskaber, og rent geografisk er de fleste master placeret flere kilometer fra hinanden, hvilket er optimalt, når netværkene bliver lagt sammen.

Vi ved ikke med sikkerhed om alle mastepositionerne vil blive bibehold i det fremtidige Telenor/Telia netværk, men hvis de fleste positioner bibeholdes, så bliver specielt indendørsdækningen kraftigt forbedret for begge selskabers kunder.

Læs mere:
Konkurrencerådet: Telia og Telenor kan slå netværk sammen

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mikkel L 24-08-2011 13:15:56

@ Patrick W.

Du nævner i flere omgange, at der er forskel på talenetværk og datanetværk. Hvori består forskellen?

0 0
Patrick W. 16-06-2011 13:11:57

Jeg benytter også 3's netværk (Oister), og jeg må sige, at de godt nok har en dårlig dækning på talenetværket (i hvert fald her i grænseregionen), så jeg er da glad for, at de har en roamingaftale med TDC. Især indenfor er det et problem.

Til gengæld virker 3's datanetværk utrolig godt - uanset om det er udenfor eller indenfor. Jeg oplever aldrig problemer på den front.

Der er Telenors datanetværk meget dårligt i forhold. Det er kun et par måneder siden, at jeg skiftede fra Telenor til Oister. Deres datanetværk virkede næsten ikke, når man bare kom lidt uden for byen, hvilket overhovedet ikke er tilfældet for 3's datanetværk. Til gengæld er Telenors talenetværk egentlig meget godt.

Før jeg havde Telenor havde jeg Telia, og dengang havde de egentlig et ganske ok talenetværk. Jeg ved ikke med datanetværket. Jeg er egentlig ikke i tvivl om, at de med deres nye aftale kommer til at overgå de andre selskaber. Jeg tror dog stadig, at 3 vil kunne konkurrere på datanetværket.

0 0
Jonas 15-06-2011 18:19:50

Netværket bliver så fintmasket, at man højst sandsynligt i 2012-13 vil have Dækning stort set overalt i DK. Fremadrettet vil Telia og Telenor også tale sammen om, hvor de BEGGE mangler master.

Ingen tvivl om, at man skal på Telenors eller Telia's net i år 2012, hvis man vil have stærk, stabil dækning.

Jeg har selv 3 lige nu, men de er altså kun suverænt bedst i KBH efter min ydmyge mening.

0 0
Ole 15-06-2011 15:39:49

Interessant at "Ingen har bedre dækning end 3", kun har 9 mastepositioner inden for samme område, hvor Telia/Telenor har 27!!

0 0
K. Urban 16-06-2011 07:24:09

Tja... når man nu f.eks. bor i Struer, så er man rigtig glad for at 3 (oister) har en roaming aftale med TDC.
3 har simpelthen ingen dækning i Struer bymidte, jeg har op til flere gange nævnt det for 3, om ikke kan se et problem.
Herovre i vestjylland, har 3 generelt en elendig dækning, og kan på ingen måde leve op til "Ingen har bedre dækning end 3" - for jov... det har jeres roaming partner f.eks.

0 0
DX 15-06-2011 13:07:05

Det er dog helt utroligt så dårligt / langsomt, den side virker, er det virkeligt ikke muligt at få noget så simpelt til at fungere,( kan det tænkes at det drives af det offentlige ?? )Kunne være rart om der var nogle der kunne kode det til en Android app.

0 0

Om brug af cookies