Overraskende succes til mobilbanken

Danskernes hang til at ordne banksager fra mobilen overgår forventningerne. Især mændene har taget bank-applikationerne til sig.

Overraskende succes til mobilbanken

Interessen for smartphone-applikationer, som lader danskerne ordne banksagerne via lomme-telefonen, vokser stadig, og den store succes kommer bag på Bankernes EDB Central (BEC).

BEC udvikler mobilbank til mere end 50 danske pengeinstitutter, og har netop rundet 50.000 brugere. 65 procent af disse er mænd.

– “Tilslutningen har langt oversteget vores forventninger. Tallet er endt langt højere end vores estimater,” siger Bjarne Møller, seniorprojektleder fra BEC, ifølge Ritzau.

Det er dog stadig computeren, som med tre millioner aktive brugere er danskernes foretrukne adgang til netbanken. Potentialet er imidlertid stort for den mobile løsning, lyder det fra Jan Damsgaard, som er professor i anvendt kommunikation på CBS.

– “Mobilbankens gennembrud viser, at folk gerne vil have den løsning, så de nemmere kan følge med i, hvordan det står til med finanserne,” siger han til Ritzau.

Danske Bank har ligeledes oplevet den store interesse i forbindelse med udgivelsen af deres egen mobilbank-applikation, som er blevet downloadet af 280.000 kunder.