Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   P-piller via sms

P-piller via sms

Fynske kvinder mindes nu om p-pillerne via en sms-besked.

Apoteket Ørnen i Odense har lavet en SMS-service til deres kvindelige kunder.

Ordningen er kommet i stand efter, at apoteket (der også har døgnåbent), ofte har skulle udstede p-piller efter den normale åbningstid.

Hver tredje måned får de piger, som har tilmeldt sig ordningen en SMS om, at deres p-piller ligger klar på apoteket.

Efter lægens åbningstid

En opgørelse viser, at det ofte først er om aftenen, at pigerne har opdaget, at der ikke er flere p-piller tilbage i æsken. Derfor har de ringet til vagtlægen for at få udskrevet en recept.

Opgørelsen viser, at omkring 13 procent af de recepter, som er udstedt af vagtlægen var genbestillinger af p-pillerecepter.

SMS’er hurtigt tjent ind

Det er cand. farm. Simon Schytte-Hansen fra Apoteket Ørnen, der som den første på Fyn har fået idéen til at sende SMS’er til de yngre kunder, og dermed få dem til at huske at købe deres p-piller i apotekets normale åbningstid.

Ifølge ham er der 800 unge piger tilmeldt, og hver gang der kommer en ny p-pillebruger kommer ind på apoteket, bliver hun tilbudt at komme med på SMS-ordningen.

Ifølge Fyens Stiftstidende så erkender Simon Schytte-Hansen, at SMS’erne er en udgift, men han regner også med at få nogle af pengene ind igen, ved at fastholde pigerne som kunder på Apotek Ørnen.

På længere sigt regner Simon Schytte-Hansen med, at SMS-ordningen også kan udbredes til andre kunder f.eks diabetespatienter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jens Andersen 10-05-2008 12:43:16

Denne service er god til at huske på at få fornyet til recept og købe en ny pakke p-piller.
Men når det kommer til at tage pillerne hver dag på samme tid, så er der tit mange der glemmer.
På sitet pillesms.dk, kan man tilmelde sig en online service, der minder dig på at tage pillerne via sms. De unge piger har jo altid deres mobiltelefon på sig.

Servicen kan også benyttes af diabetes patienter, migræne patienter, eller andre som dagligt skal tage medicin for at oprette deres sundhedstilstand.

0 0

Om brug af cookies