Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   P3 har kæmpe succes på iPhone

P3 har kæmpe succes på iPhone

Radiolytterne er vilde med at høre P3 på deres iPhone. Omkring 40 procent af alle iPhone-ejere hører P3 på mobilen.

Noget tyder på, at mobiltelefonen er fremtidens radiomodtager. I december hørte over 50.000 danskere P3 på deres iPhone. Det viser en statistik, som DR har udarbejdet.

I efteråret lancerede DR en radioapplikation til iPhone, der giver lytterne mulighed for at høre P3 direkte på mobilen samt læse de seneste nyheder. På kort tid har applikationen opnået kæmpe succes.

Fra den 6. december 2009 til 4. januar 2010 har DR P3 været brugt på 53.566 forskellige iPhones, og lytterne har i gennemsnit hørt radio i én time på mobilen.

Ifølge et estimat som teleekspert John Strand fra Strand Consult har lavet for Mobilsiden.dk, findes der 140-165.000 iPhones i Danmark. Det svarer til, at P3 lyttes på godt 40 procent af alle iPhones i landet.

Lytterne er trofaste - mobilen er fremtiden

- "Applikationen er et forsøg fra DR, der skal afdække, om det er noget,r5 lytterne vil bruge. Ud fra tallene er vi positivt overraskede over, at folk bliver ved med at bruge P3-app'en, efter den indledende fase med nyhedens interesse er overstået", siger Carsten Worsøe specialkonsulent for digital radio i DR.

 - "Det viser klart, at der er et stort potentiale for radio på mobilen, og at folk gerne vil bruge en app til at høre radio".

DR P3 til iPhone kan gratis hentes via App Store.

Carsten Worsøe fra DR forventer, at ejere af den populære mobil HTC Hero og andre mobiltelefoner med systemet Google Android i løbet af få måneder, også kan høre P3 på mobilen.

P3 høres hver uge ifølge TNS Gallup af over to millioner danskere.

Læs også:
 - P3: Mobilen er fremtidens radio

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

AndersO 13-01-2010 09:08:26

..at have en separat "p3" applikation. Hvorfor bruger folk ikke bare en internet radio app til at høre alverdens kanaler, blandt andet p3, igennem? Og så en feed reader, eller bare browseren, til at læse nyheder? At lave en P3 app der sammenblander to meget forskellige ting, og kun (antager jeg) kan vise/afspille indhold leveret af DR, virker mærkeligt. De kunne jo lige så godt lave en special "DR" pc applikation, som kunne vise nyheder fra dr.dk, i stedet for man bare bruger sin browser?

0 0
Mobilsiden.dk 13-01-2010 10:05:19

Hej AndersO. Tak for dit input.

Har du et par forslag til radioapplikationer som kan spille DR m.v. på hhv. iPhone og Android, skal du være meget velkomne til at dele dem her.

0 0
AndersO 13-01-2010 21:05:26

Hej John,
Næ, for jeg har ingen personlig erfaring med nogen af disse platforme. Det jeg prøver at give udtryk for, er at det efter min mening er aldeles formålsløst at tjenester som i forvejen kan tilgås gennem almindelige standardiserede løsninger som eks. en browser nu pludselig skal have en applikation i stedet. Et andet eksempel er Engadget.com, som også har lavet sig en iPhone applikation, hvor man kan læse de samme historier som på hjemmesiden.
Så min kommentar er egentlig mest et udtryk for at jeg synes applikationer er blevet et trælst modefænomen som "alle" åbenbart skal med på, i stedet for lige at overveje om man egentlig tilføjer sine brugere nogle fordele ved at tilbyde en sådan applikation. Men måske er det bare mig der ikke har set lyset med apps.
Mvh
Anders Olesen

0 0
Mobilsiden.dk 14-01-2010 20:24:23

Hej Anders. Jeg kan godt se hvad du mener med "mode". Men i forhold til P3 er sagen, at man ikke umiddelbart kan streame P3 på f.eks. iPhone eller Android-platformen. Derfor kan en applikation i dette tilfælde være nødvendigt.

0 0

Om brug af cookies