Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   P3: Mobilen er fremtidens radio

P3: Mobilen er fremtidens radio

Radio skal re-lanceres på mobilen så også de unge gider at høre radio. Derfor kommer P3 snart til iPhone og efterfølgende til andre mobiler.

Mobilen er fremtidens radiomodtager, mener DR P3, som er på vej med interaktive radio-afspillere til de moderne mobiltelefoner.

- "Vi kan se mange bruger mobilen til både mail, sms, internet, musik og radio. Det er vigtigt for os, at radioen også i fremtiden er relevant for den nye generation af kloge og smarte brugere. Følger vi ikke med tiden, bliver radio utrendy", siger kanal- og projektchef Carsten Worsøe fra DR P3 til Mobilsiden.dk

P3 er ved at færdiggøre en applikation til iPhone som kan vise informationer om den aktuelle musik, nyheder fra P3 Nyheder og information om programmerne. I en senere version kan man desuden være interaktiv med udsendelserne i radioen, direkte fra mobilen.

Ikke kun iPhone er interessant

Radioapplikationen til iPhone er kun begyndelsen, og er ifølge P3-chefen kun valgt, fordi denne mobil har størst markedsandel på mobildata-trafikken i Danmark.

Senere på året rulles programmet ud til flere mobiler baseret på andre styresystemer.

Android - hvilket vil sige f.eks. HTC Magic, Hero og Tattoo, bliver sandsynligvis de næste som får P3 på mobilen. Men også Nokia og Windows Mobile-mobiler kommer med på vognen.

Dyrt at høre fra via mobilen

Lytterne skal være meget opmærksomme på deres aktuelle abonnementstype, inden der tændes for de nye typer mobil-radioer.

En times lytning af DR (128 Kbit/s) benytter 56 megabyte data, og er prisen bare to kroner pr. megabyte ender udgiften på 112 kroner.

Derfor er radiolytning, der sendes ud som datatrafik, en meget dyr fornøjelse, med mindre der benyttes et flatrate-abonnement (fast pris for data, red.) eller lyttes via trådløst netværk.

Afventer godkendelse af rettigheder

P3 til iPhone er godkendt af Apple. Derfor er det kun rettighederne til musik og indhold som kan spænde ben.

- "Programmet kombinerer musik og indhold på en ny måde. Derfor er DR's jurister netop nu i gang med at få de sidste detaljer på plads. Man kan ikke spå om jura, men jeg forventer ikke der bliver problemer i den retning", siger Carsten Worsøe.

DR har gjort programkoden til radioafspilleren tilgængelig på nettet. Udviklere kan frit snuppe koden og ændre programmet.

Læs også:
P3 udvikler iPhone App
Radio på mobilen tømmer din pengepung

Link:
Mere om P3 på smartphone

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies