Panik-udsalg af iPhones før lukketid

Priserne på iPhones rasler ned i Europa. Det dårlige salg får operatørerne til at sænke prisen.

Panik-udsalg af iPhones før lukketid

De europæiske operatører kæmper i øjeblikket med, at få solgt Apples hypede iPhone, så de ikke brænder inde med alt for store lagre af mobilen. Den nye 3G-udgave er lige på trapperne, og derfor har operatørerne kniven på struben. Ifølge Cellular-news.com kan det blive en dyr affære for operatørerne.

Allerede nu er udsalgsprisen på mobilen blevet sat ned med omkring 1.000 kroner i Tyskland og Storbritannien, i sidstnævnte dog foreløbig kun til 1. juni. Fra O2 i Storbritannien forlyder det, at salget nærmest er fordoblet siden prisnedsættelsen.

Morgan Stanley-analytiker Kathryn Huberty siger til Sunday Times, at tabet for operatørerne kan blive betydeligt. Huberty mener, at cheferne hos de europæiske operatører er blevet fanget af den hype, der var omkring iPhone-lanceringen i USA. Det har dog imidlertid vist sig, at mobilen sælger noget dårligere i Europa end forventet.

I øjeblikket spekulerer man også i om Apple vil ændre salgsstrategien i Europa, skriver det britiske PC Pro, mens den italienske avis La Republica nævner, at den kommende iPhone ikke længere skal sælges eksklusivt gennem én operatør.

Flere kilder hævder, at 3G-iPhonen vil dukke op i løbet af foråret eller sommeren. Hackere har desuden allerede nu fundet den kommende software samt referencer til en Turbo 3G-chip.

Mere til nyheden

Artiklen krævede en opfølgning. mobilsiden har holdt fast i temaet. 16/4/2008 fik historien nyt liv med en artikel omkring Motorola Q9h slår iPhone – i SMS og opkald – Historien kan læses her. Seneste nyt om emnet kan du finde her.