Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Parker bilen med mobilen

Parker bilen med mobilen

Glem alt om mønter og billetter. Som bruger af Siemens Mobile Parking kan du betale for parkering i København og omegn - direkte via mobiltelefonen.

Og jeg som troede, at det ville blive en dans på roser at blive bilejer. Jeg havde glædet mig til at fræse København rundt i min lille nye dyt, men allerede efter den første uge i de kørendes rækker blev jeg klogere.

For det er jo mildest talt et sandt helvede at parkere i midtbyen. Jeg kan snildt komme til at køre rundt i en halv time, før jeg finder en plads, hvor jeg kan parkere – uden vel og mærke at have titlen som verdensmester i snørklet parallel-parkering.

Når jeg endelig får stillet bilen fra mig mindre rødglødende i hovedet, begynder jeg vanen tro febrilsk at lede i pung og lommer efter mønter til parkometeret. Og ni ud af ti gange har jeg måtte sande, at det eneste der glor på mig fra pungens dyb har været alverdens plastikkort – og dem kan jeg ligesom ikke bruge til en pind.

Men så den anden dag, da jeg for 117. gang havde været i en kiosk og hæve kontanter, lagde jeg måske til noget interessant på parkometeret. Der stod, at man, som tilmeldt bruger, kunne bruge sin mobil som betalingsmiddel.

Straks jeg kom hjem samme aften satte jeg mig for at undersøge, og det virkelig kunne være rigtigt, at man kunne erstatte mønter og parkeringsbilletter en masse med sin mobiltelefon, som man alligevel altid har på sig?

Glem alt om mønter og billetter. Som bruger af Simens Mobile Parking kan du betale for din parkering i København og omegn - direkte via mobiltelefonen.
Glem alt om mønter og billetter. Som bruger af Simens Mobile Parking kan du betale for din parkering i København og omegn - direkte via mobiltelefonen.

Parker bilen med mobilen

Og minsandten om den ikke var god nok. Siemens Mobile Parking står faktisk bag en service, som gør det muligt at betale sin parkeringsbillet direkte via mobilen, når man parkerer i områder, hvor Parkering København, Frederiksberg og Carpark er parkeringsoperatører.

Som bruger af Siemens Mobile Parking kan man blot ringe fra sin mobil til det nummer, der står oplyst på parkometeret. Her følger man anvisningerne, og så snart man har accepteret tid og pris, har man købt sin parkering hos den parkeringsudbyder, telefonnummeret tilhører.

Fordelen ved servicen er ikke kun at slippe for mønter og billetter. Man kan nemlig også forlænge sin parkering via mobilen – uanset hvor man befinder sig. På den måde behøver man ikke forlade det vigtige møde eller den hyggelige middag for at købe en ny billet.

Når snakken går med veninderne på cafeen glemmer man lynhurtigt alt om parkering. Derfor er det smart, at man også kan få tilsendt en SMS et kvarter før parkeringstiden udløber, så man kan nå at købe mere tid.

Det koster et gebyr på fem kroner, hver gang man parkerer via mobilen Det må siges at være en ulempe, eftersom det i forvejen ikke ligefrem er billigt at parkere i København og omegn.
Men spørgsmålet er, om det måske alligevel godt kan betale sig. Det forholder sig nemlig sådan, at man også kan afbryde sin parkering, hvis man ikke har brug for al den tid, man har bestilt. På den måde kommer man kun til at betale for den tid, man rent faktisk parkerer modsat de almindelige billetter, hvor der ikke er nogen vel tilbage, hvis man har stoppet to tyvere i automaten.

Sådan gør du

For at kunne betale for din parkering via mobilen skal du være bruger. Det bliver du på www.siemens.dk/mobileparking , hvor du udfylder en elektronisk formular. Her kan du også læse meget mere om servicen.

Når du har tilmeldt dig, får du tilsend et kort med en stregkode, en adgangskode og et bruger ID. Kortet leveres i en plastiklomme, som skal klæbes på indersiden af forruden med stregkoden ud ad, så p-vagterne kan kontrollere, at du holder lovligt parkeret.

En gang om måneden bliver man faktureret for sin parkering, og man kan følge sit forbrug på nettet. Betalingen foregår via betalingskort, som kan være fra Dankort, American Express, Eurocard, Master Card, Diners Club eller Globe Card.

Der kan tilmeldes fem mobiltelefoner på samme indregistreringskort, så kæresten også kan parkere via sin mobil, når det er ham, der har bilen med i byen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies