Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Pas på din Apple gadget - virus på vej

Pas på din Apple gadget - virus på vej

Apples produkter er ikke længere virus- og hackersikre, mener sikkerhedsfirma.

At have en Mac eller en iPhone er ikke det samme, som en forsikring mod virus- og hackerangreb.

Senest har en såkaldt trojan, med navnet FlashBack C gjort sit indtog på Mac-computere. Trojanen udgiver sig for at være en installationsfil til programmet Flash Player, men er i virkeligheden en virus. Det oplyser sikkerhedsfirmaet F-Secure.

FlashBack.C er designet til at deaktivere opdateringer i styresystemet OSX, der efterlades åbent og usikkert.

iPhonen er heller ikke sikkert land når det kommer til virus og andre ubehageligheder.

Her peger F-Secure på, at særligt jailbreakede enheder, er i stor risiko for angreb, og anbefaler, ikke at lave uautoriserede indgreb på iPhonen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Per 24-10-2011 11:32:46

Yeah right, sjovt det altid er sikkerhedsfirmaerne som kommer med disse udtalelser omkring sikkerheden på mobiler..

Det er stadig ikke nødvendigt at have A-virus på sine telefoner, uanset om det er Apple, Nokia, Android, eller whatever det nu er, hvis man bare har lidt styr på hvad man installere..

0 0
Jesper 24-10-2011 12:41:54

Øhm, hvis det ikke er AV firmaerne, der skal komme med sådanne advarsler, hvem skal så?
Man kan sagtens undvære AV og FW på sin smartphone (indtil videre!), men problemet er jo ikke kun, hvad du installerer af apps.
Problemet er endnu større, når det kommer til vedhæftede filer i mails, Bluetooth forbindelser, Wi-Fi forbindelser og almindelig skødesløshed.
Hvis du ingen sikkerhed har på din smartphone, er det SÅ nemt, at få adgang til dine data, og det er på en sådan måde, at du ikke engang selv er klar over det!
PIN kode (og nej! Den skal ikke være 1234 eller 1111 osv.!) som låser skærmen efter kort tid og deaktivering af BT og Wi-Fi når du ikke bruger det, er minimum for enhver smartphonebruger.

Husk på, at hvis du glemmer din smartphone på caféen i mere end 2 minutter, er der en god chance for, at den enten er væk, eller kompromitteret på en måde, som du ikke opdager.
Husk blot på hvad jailbreakme.com kunne gøre med en iPhone. Jailbreak på under 30 sekunder, hvorefter din telefon var piv åben, uden at du var klar over det!

0 0
Per 24-10-2011 23:15:32

men når man jailbreaker er man også klar over hvilke risici der er..

0 0

Om brug af cookies