Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   PAS PÅ! Falske antivirus apps på spil

PAS PÅ! Falske antivirus apps på spil

Kig dig godt for, hvis du vil have antivirus til mobilen - nye falske apps opdaget til Android og Windows Phone.

Vil du sikre din smartphone mod virus, skal du være ekstra påpasselig, når du søger blandt udvalget i diverse app stores.

To nye apps, der udgiver sig for at være fra det anerkendte antivirusselskab Kaspersky Labs, er netop blevet opdaget i Windows Phone Store og i Google Play til Android.

I Windows Phone Store, går den falske app under navnet ”Kaspersky Mobile” - et produkt der ikke er at finde blandt Kaspersky Labs produkter, skriver Kaspersky Labs i en pressemeddelelse.

Hvad den falske app helt præcist gør er lidt uklart, men bagmændene tager penge for at hente app´en hvorfor de tjener penge på produktet, så snart intetanende brugere henter den falske app.

I Google Play til Android, hedder det falske Kaspersky produkt ”Kaspersky Anti-Virus 2014” - Heller ikke dette produktnavn er at finde blandt Kasperskys produkter.

Produktet er prydet med et screenshot fra Kasperskys officielle Internet Security for Android, og indeholder forskellige statements lagt ovenpå det officielle logo. Skaberne af denne falske app havde ikke gjort sig meget umagen, da app´en end ikke indeholdt en falsk antivirusscanner.

Nu kan vi se, at svindlerne, der er ude på at tjene hurtige penge på uopmærksomme brugere, er begyndt at kopiere denne fidus. De kopierer designet, men ikke originalens funktionalitet”, siger Roman Unuchek, senior Malware analytiker hos Kaspersky Labs.

Det er meget sandsynligt, at vi vil se flere og flere af de her falske apps fremover, og det vil de officielle App Stores i nogle tilfælde ikke være i stand til at håndtere

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Onkel_Per 19-05-2014 17:14:51

De omtalte apps plejer allerede at være fjernet fra Play/Store før de omtales i "nyhederne" ;-)

Men da lidt skæg at nogen gør grin med de firmaer der mener at det er meget vigtig at downloade og installer et antivirus program på mobilen. Ifølge dem er det er jo det eneste sikre! :-)

2 0
20-05-2014 07:50:02

Det var nu også det jeg ville pointere :D Der er tonsvis af "Ulven kommer" råb fra "sikkerhedsfirmaerne", men det er ikke rigtigt at se på div. fora hvor de rigtige brugere er at finde. Hvis man kigger på PC verdenen, så er de fleste sikkerhedsprogrammer og virusskannere i dag nærmest selv blevet til malware, med deres kontrol af alt.....

0 0

Om brug af cookies