Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Pas på mobilregningen i vinterferien

Pas på mobilregningen i vinterferien

Mobiltelefonen rangerer på højde med pas, kørekort og skiudstyr, når kufferten til vinterferien skal pakkes. Men passer du ikke på, risikerer du en lavine af udgifter på mobilregningen.

I dagligdagen koster dine mobilopkald mellem 40 og 80 øre pr. minut, men så snart du passerer grænsen til f.eks. Norge, Sverige eller Østrig stiger prisen til 4 kroner i minuttet, når du ringer til en dansk mobiltelefon, mens det koster op mod 2 kroner pr. minut modtage en samtale i udlandet.

Bruger du mobilen som du plejer, mens du sidder og kikker ud over den smukke natur, risikerer du at vende hjem til en grim overraskelse på mobilregningen.

Mange er derfor gået over til, at holde kontakten med Danmark via SMS, men også her, venter der massive udgifter. I hverdagen betaler du få øre for en SMS, men i udlandet koster de 1 kroner pr. stk eller mere. Du skal også huske, at "fri sms"-abonnementer ikke gælder uden for landets grænser.

Internet kan ruinere dig

Opkald og SMS'erne er pænt dyre, men det er internettet der for alvor, kan give dig en ustabil privatøkonomi.

I Danmark kan man f.eks. bruge det mobile internet på computeren for under 200 kroner om måneden. Men på rejsen er det meget anderledes.

I udlandet gælder dit faste abonnement fra Danmark ikke længere og prisen ligger mellem 20 og 50 kroner pr. MB - nogle steder endnu højere. Dermed kan en enkelt Youtube video koste dig flere hundrede kroner at se.

Hjælpen er nær

På Mobilsiden.dk har vi udarbejdet en række tips til, hvordan du undgår store merudgifter, når du skal holde kontakten med Danmark.

Læs mere på side 2, "Ti tips til ferien", og få en god rejse uden overraskelser.

Læs også:
 - Undgå overraskelser: Ti tips til mobilbrug i ferien

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies