Pas på Siri, Google Now og Cortana

Ordene kommer fra en gruppe forskere med Stephen Hawking i spidsen, der advarer om, at Sci-fi kan blive virkeligt

Pas på Siri, Google Now og Cortana

”Succes i skabelsen af kunstig intelligens kan blive den største begivenhed i mennesket historie. Uheldigvis kan det også blive den sidste.” Sådan lyder en passage i en artikel, der er forfattet af fire forskere og professorer, heriblandt den kendte Stephen Hawking.

Hawking, Stuart Russell, Max Tegmark og Frank Wilczek, som de resterende retteligt hedder, skriver i indlægget, at de fremskridt vi har set i dag inden for kunstig intelligens, kan blegne i forhold til de muligheder, der ligger i fremtiden.

Læs også: WP 8.1: Vi har talt med Cortana 

De fire nævner supercomputeren Watson, der har vundet quizprogrammet Jeopardy!, Googles selvkørende biler og de personlige assistenter Siri, Cortana og Google Now som eksempler på, hvor tæt på virkelig kunstig intelligens vi egentlig er, og midlerne til at udvikle projekter som disse bliver kun flere og flere.

Fordelene kan være gigantiske, men der er også store risici ved at gå for langt i udviklingen. Indlægget fortæller, at der ikke er nogen fysisk lov, som siger, at en computer ikke kan blive klogere end et menneske.

Læs også: Bitchfight: Siri vs. Cortana

Opnår vi det niveau af teknologi, frygter forfatterne, at maskinerne vil kunne opfinde ting og vågen, som mennesker slet ikke forstår. Maskinerne vil også kunne udvikle sig selv mere og mere ude af vores kontrol.

Faktisk ser vi allerede i dag noget lignende inden for den finansielle sektor, hvor algoritmer styrer mange aktiehandler. Nogle af de algoritmer er blevet udviklet til et punkt, hvor de, der skrev dem oprindeligt, har svært ved at forstå dem.

Læs også: Googles selvkørende bil er klar til storbyen

Indlægget slutter med at fortælle, at der er nogle, der forsker i denne problemstilling og så et spørgsmål.

”Hvis rumvæsner fortalte os, at om et par årtier ville de komme, ville vi så bare sige ‘okay, sig til, når I er her, så lader vi lyset være tændt.’? Sikkert ikke, men det er, hvad der sker med kunstig intelligent.”

Emnet er ikke færdigdebatteret

Næste interessante artikel i sagen. Lasse Olsen kørte videre med bolden. 13/8/2021 fulgte vi op med en ny vinkel på Kunstig intelligens vil forandre børns undervisningKlik her for artiklen.. Se de seneste nyhede om temaet her.