Pas på smartphone-tricktyve

Der advares i disse dage mod tricktyve, som uden du opdager det, stjæler din smartphone fra cafébordet.

Pas på smartphone-tricktyve

Der huserer i øjeblikket tricktyve i København, som stjæler din smartphone. Alt der skal til er din mobil på cafébordet, og et A4-ark.

Københavns Politi advarer mod tyvenes nye redskab, et A4-papir der lægges på bordet over de intetanende cafégæsters mobiltelefoner.

Metoden er simpel: Mens cafégæsten koncentrerer sig om det, der står på papiret, lister tyven hånden ind under det og napper telefonen. Det skriver BT.dk.

Indbrudsgruppen hos Station Bellahøj mærker tendensen som stigende.

– “Det er noget, vi har set rigtigt meget på det seneste. Mit bedste råd er, at man ikke lader sin telefon ligge fremme,” siger politiassistent Lars Mikaelsen, der opfordrer folk til at skærpe sanserne, hvis tyvene skulle dukke op.

– “Hvis det sker, så kontakt politiet. Selv hvis de ikke slipper af sted med telefonen, vil vi gerne have oplysninger at arbejde ud fra. Se, om der er andre i nærheden, der har lagt mærke til noget. Notér signalementet på gerningsmanden, bemærk i hvilken retning de går fra stedet, hvilke køretøj de bruger,” siger Lars Mikaelsen.

Gerningsmændene beskrives som mænd af østeuropæisk oprindelse, der er almindelig klædte, og i øvrigt ikke vækker opsigt.