Pas på smartphonen i udlandet

Automatiske opdateringer og RSS-feeds er en dyr fornøjelse i udlandet. Gør din smartphone klar til udenlandsrejsen.

Pas på smartphonen i udlandet

Hvis smartphonen er med i tasken på ferie, er det ikke nok at være påpasselig med, hvordan man bruger telefonen. Smartphones har nemlig en masse automatiske funktioner, der koster dyrt i udlandet.

Hvis man ikke er opmærksom risikerer man, at telefonen automatisk henter opdateringer fra nettet, og henter emails og RSS-feeds, til en datapris på over 100 kroner per megabit.

Der kan dermed vente en ubehagelig – og uventet – kæmperegning efter ferien.

Teleselskaberne skal advare kunderne

Forbrugerrådet kristiserer den manglende oplysning til private kunder, der ikke er rustet til at finde hoved og hale i de smarte telefoner. De mener, at det er teleselskabernes pligt at advare kunderne og informere om, hvordan de undgår at stå med en ekstra-regning efter ferien.

»Det er et problem, hvis man som forbruger ikke er informeret om, hvad telefonen gør. Selskaberne skal være særligt opmærksomme på at informere kunderne, fordi det ellers kan koste kunden en formue,« siger Martin Salamon, telepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet til 24timer.

Hos teleselskabet 3 mener kundeservicedirektør Peter Kirk Nielsen, at det er umuligt at lære kunden op, hver gang man sælger en telefon.

»Det er klart, at vi gør alt, hvad vi kan for at informere, men i en salgssituation er der også grænser for, hvor mange informationer kunden synes, det er interessant at høre om,« siger han.

3 overvejer lige nu en løsning, der kapper telefonernes adgang til internettet i udlandet.

Forbrugerrådets 4 råd:

* Tjek priserne for det pågældende land på dit teleselskabs hjemmeside.

* Brug hotellets computer eller find en internetcafé, hvis du skal læse mail eller danske nyheder.

* Henter din telefon automatisk mails og RSS-feeds på nettet, så slå tjenesterne fra.

* Husk at slukke og tænde mobiltelefonen, når du er tilbage i Danmark. Ellers risikerer du, at den stadig er koblet op på et dyrere, udenlandsk netværk.

 

Redaktionen har mere til sagen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 8/4/2009 vinklede vi sagen videre med en vinkel omkring 10 tips til din smartphoneKlik her for at åbne artiklen.. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..