Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Pas På - Snapchat kan koste dyrt - sender dyre sms´er

Pas På - Snapchat kan koste dyrt - sender dyre sms´er

Den populære besked-applikation Snapchat bliver kritiseret hårdt for at sende dyre sms´er på din regning.

Snapchat, der fås som applikation til blandt andet Android og iOS, er blevet meget populært at bruge som beskedværktøj.

Det specielle ved Snapchat er, at afsenderen kan bestemme, hvor lang tid modtageren har lov til at læse beskeden eller se et vedhæftet billede. For eksempel kan afsenderen vælge, at billede og besked skal forsvinde fra modtageren 10 sekunder efter åbning af beskeden.

Men nu er flere Android-brugere i oprør over Snapchat, der tilsyneladende trækker beløb på omkring 4 kroner for hver afsendt besked.

Læser man kommentarer og anmeldelser af applikationen på Google Play, vil man hurtigt se et kor af utilfreds brugere, der hver især har fået trukket penge for dyre sms´er på deres telefonregning.

Problemet er dog, at brugerne accepterer vilkårene for anvendelse af Snapchat, når de installerer applikationen. Her fremgår det at brugeren accepterer afsendelse af SMS fra Snapchat, som koster brugeren penge.

Hvis du har installeret Snapchat på din Android-enhed, og ikke ønsker ubehagelige overraskelser på din telefonregning, anbefales det at slette applikationen hurtigst muligt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren Jensen 11-06-2014 13:47:44

"Hvis du har installeret Snapchat på din Android-enhed, og ikke ønsker ubehagelige overraskelser på din telefonregning, anbefales det at slette applikationen hurtigst muligt."

Det er desværre ikke nok. Efter man har slettet app'en er det vigtigt, at man sletter alle midlertidige filer på telefonen. Herefter skal man slukke telefonen og sørge for, at den er HELT slukket. Dette gøres bedst ved at fjerne batteriet. Så graver man et hul i jorden med dybde på minimum 43 fod. Her smider man telefonen ned og sørger for at begrave den fuldstændigt. (Jord og store sten bør være fint.) Herefter skal du brænde alt tøj, du kan have haft på, mens du havde telefonen tændt.

5 1
Mads 11-06-2014 10:52:36

Snapchat score på 82.306 her, aldrig blevet trukket penge, heller ikke da jeg registrerede mit nummer.
- Til ham/hende der skrev artiklen, du bestemmer ikke længden på en besked, den kan gemmes af begge parter, hvis en gemmer bliver den også for den anden, og slettes først når du går ud af samtalen. Med mindre det er en besked du selv lige har sendt, så bliver den stående lidt så du ikke glemmer hvad du skrev.

0 3
Onkel_Per 08-07-2013 14:51:59

at læse "nyheder" hvor kommentarernes dato er ældre end "nyhedens" dato ;-)

Hvor vidste dog fra hvad skribenten ville skrive om???

1 0
simonf 01-07-2013 16:25:12

Jeg er selv blevet opkrævet 4 kr på min mobilregning, da jeg prøvede at registrere mit mobilnummer sammen med min snapchat-bruger. Det var tydeligt at SMS'en blev sendt til et amerikansk nummer = 4 kr.
Min registrering gik ikke igennem, hvilket nok også er sket for andre, hvilket betyder flere SMS'er til det amerikanske nummer, hvis man prøver igen. Man kan sagtens bruge snapchat uden at registrere sit mobilnummer, ens venner skal bare kende ens brugernavn.

1 0
hotpop 02-07-2013 20:39:00

Hvordan undgår du så at snapchat sender sms via app´en?

1 0
simonf 08-07-2013 16:19:28

På iOS er det ret tydeligt. Den åbner SMS applikationen og beder om at sende en SMS til et amerikansk nummer med en aktivering/registreringskode. Jeg ved desværre ikke, hvordan det ser ud på Android.
Når app'en har adgang til at sende beskeder, kan den vel teknisk set gøre det, uden at brugeren ser det. Men ud fra mine erfaringer er det altså brugeren selv, der ved registrering af mobilnummeret selv beder app'en om at sende beskeden til det udenlandske nummer.

1 1
Rene 02-07-2013 19:33:57

Godt tip, er selv typen der register hvis det er en mulighed, godt at vide at det skal man bare lade være med.

2 0
cpaaske 01-07-2013 14:40:31

Jeg bruger Snapchat i et ret stort omfang (6000 snaps i alt cirka). Og jeg har ikke fået trukket noget som helst fra min konto endnu, så det er altså ikke alle der har oplevet det problem. :-)

9 0

Om brug af cookies