Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Pas på tricktyve - kæmpe problem i hovedstaden

Pas på tricktyve - kæmpe problem i hovedstaden

Problemet med tricktyve i København, der stjæler smartphones, er stigende – særligt den Indre By er hårdt plaget.

Smartphonen er efterhånden blevet danskernes bedste ven. Hvilket også ses i kraft af, at København i større og større grad plages af tricktyve, som stjæler smartphones. Alene i tirsdags blev seks rumænere anholdt for at have stjålet telefoner i Indre By. Det skriver bt.dk.

 - ”Vi ser en stigende tendens i den her slags tyverier,” siger politikommissær Ove Randrup fra Station City i København.

For nylig gik det ud over gæster på to caféer tæt på Strøget og Vimmelskaftet i Indre By, hvor flere gæster oplevede at blive udsat for det såkaldte papirtrick, som tricktyvene bruger til at få fat i de dyre telefoner, der tit ligger fremme på cafébordene.

Politiet fortæller også, at udsættes man for tricktyverierne skal man ikke forvente, at se telefonen igen, da de sandsynligvis bliver kørt ud af landet for at blive solgt.

De mange tricktyverier har også medført, at politiet har oprettet en liste med de steder, hvor flest tyverier sker.

 - ”Det er steder, hvor der er rigtig mange mennesker samlet på et sted. Det er især Nørreport, Strøget, de små gader i indre by, City samt Hovedbanegården,” fortæller Ove Randrup.

Rådet fra politiet er derfor, at du skal være opmærksom og holde telefonen i en lomme tæt på kroppen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

GadgetMe 20-04-2013 23:55:46

Super irriterede man ikke kan have sine ting i fred IMO

Men må også sige at jeg ikke forstår hvorfor folk lægger deres dyre telefoner fra dem. Man lægger jo heller ikke sin tegnebog på bordet med 6.000.- kontant i vel?

Min mobil hører til i min lomme, med mindre jeg bruger den.

0 0
Henrik 20-04-2013 20:50:29

Hvorfor kan man ikke lave et stykke elektronik, der ved gendannelse eller forsøg på dette, skal have et helt specielt kodeord eller nogle meget personlige spørgsmål, inden telefonen vil blive gendannet..
Nu kan man bare stjæle en telefon og slukke den, og så er den væk, for næste gang den blive tændt, da er den både blevet gendannet og solgt videre i miljøet

0 0
Per Kofod 22-04-2013 11:49:13

Den funktion er da indbygget i Samsung Galaxy telefoner

0 0
saliuu 22-04-2013 09:50:38

Det kan du også godt, hvert fald på android, med en app der kaldes for Cerberus, som ikke bliver fjernet selvom de gendanner og fjerner alt på telefonen.

0 0
Simon Larsen 19-04-2013 18:01:35

Sidste år, da jeg havde en ven fra Canada på besøg valgte vi at spise på en restaurant i København (udenførs). Min ven havde placeret sin iPhone på bordet frit fremme og på et tidspunkt opdagede vi at der kom en mand (som lod som om han havde svært ved at gå) med et kort over københavn og placerede kortet over min vens iPhone og vi nåede lige at se at der var noget bevægelse inde under kortet og fik sørget for at han ikke fik fat på den iPhone og så stak han stille og roligt af.. 15-20 min senere så vi ham gå forbi os igen (uden at komme tæt på os)

0 0

Om brug af cookies