Pas på tricktyve – kæmpe problem i hovedstaden

Problemet med tricktyve i København, der stjæler smartphones, er stigende – særligt den Indre By er hårdt plaget.

Pas på tricktyve – kæmpe problem i hovedstaden

Smartphonen er efterhånden blevet danskernes bedste ven. Hvilket også ses i kraft af, at København i større og større grad plages af tricktyve, som stjæler smartphones. Alene i tirsdags blev seks rumænere anholdt for at have stjålet telefoner i Indre By. Det skriver bt.dk.

 – ”Vi ser en stigende tendens i den her slags tyverier,” siger politikommissær Ove Randrup fra Station City i København.

For nylig gik det ud over gæster på to caféer tæt på Strøget og Vimmelskaftet i Indre By, hvor flere gæster oplevede at blive udsat for det såkaldte papirtrick, som tricktyvene bruger til at få fat i de dyre telefoner, der tit ligger fremme på cafébordene.

Politiet fortæller også, at udsættes man for tricktyverierne skal man ikke forvente, at se telefonen igen, da de sandsynligvis bliver kørt ud af landet for at blive solgt.

De mange tricktyverier har også medført, at politiet har oprettet en liste med de steder, hvor flest tyverier sker.

 – ”Det er steder, hvor der er rigtig mange mennesker samlet på et sted. Det er især Nørreport, Strøget, de små gader i indre by, City samt Hovedbanegården,” fortæller Ove Randrup.

Rådet fra politiet er derfor, at du skal være opmærksom og holde telefonen i en lomme tæt på kroppen.

Flere nyheder om temaet

Her får du den kronologiske fortsættelse i historien og anvisning til absolut seneste nyt om temaet. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 17/4/2013 blev sagen bragt videre med artiklen Skolehjælp til de små skolebørn – brug iPad’en fornuftigt – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Se også seneste nyt om tematikken her..