PC’en taber til tablets og smartphones

Smartphones og tablets tager markedsandele fra den klassiske PC, hvor salget for sjette kvartal i træk fortsat falder.

PC’en taber til tablets og smartphones

Den klassiske computer eller PC, taber store markedsandele til tablets og smartphones. For sjette kvartal i træk er PC-salget endnu engang dykket, det viser nye tal fra IT-analysehuset Gartner Group.

Det faldende globale salg af PC’ere og Mac-computere ser ikke ud til at stoppe foreløbig. I tredje kvartal i år faldt det globale PC-salg til 80,3 millioner styk, hvilket er syv millioner mindre end samme kvartal sidste år – og et fald i procent på 8,3. Det skriver dr.dk.

Til trods for det faldende salg så går tre producenter frem, disse er Lenovo, HP og Dell. Værst ser det ud for Acer, som går hele 22,6 procent tilbage. Apple går også tilbage på det amerikanske marked med 2,3 procent.

Det er dog ikke kun hardware-producenterne der mærker tilbage gangen også softwareproducenten Microsoft er påvirket af det sløje PC-salg.

Gartner mener, at det er tablets og smartphones, der er skyld i det faldende PC-salg, da mange helt eller delvist erstatter PC’en med disse enheder.

Sidste nyt om Smartphone

Som i alle gode eventyr fortsatte historien. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 8/10/2013 gik redaktionen videre og fulgte op med en artikel der stillede skarpt på Samsungs vej til tronen på smartphonemarkedet – Nyheden kan læses her. Seneste nyt om temaet finder her.