Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Peg dig frem på det mobile internet

Peg dig frem på det mobile internet

En ny dansk mobilapplikation gør det nemt at få adgang til fx togtider, info fra Wikipedia, boligannoncer eller koncertplaner. Du skal blot pege dig frem.

Peg mobilen mod en station eller et stoppested for at få vist afgangstider for busser og tog - eller peg på rundetårn for at få adgang til Wikipedia, hvor du kan læse om tårnets højde og byggeår.

Sådan lyder konceptet i en ny mobilapplikation, som Esben Von Buchwald fra Danmarks Tekniske Universitet har udviklet i forbindelse med sit afgangsprojekt.

- "Jeg har lavet et system, hvor du har mulighed for at interagere med forskellige internet-services på en lidt alternativ måde. Normalt skal man bruge mobilens browser, men her har du mulighed for at pege direkte på de ting, som du vil vide noget om," siger Esben Von Buchwald til Videnskab.dk.

Konceptet kan udvides med ekstra funktioner

Applikation kræver, at mobilen er udstyret med en GPS-chip og et kompas. GPS-signalet kan bestemme, hvor man er, og kompasset opfanger, i hvilken retning man peger.

Ifølge Esben Von Buchwald er der rig mulighed for at udvide den mobile turguide med ekstra funktioner. Udover togtider og Wikipedia-artikler kunne applikationen eksempelvis bruges til at vise en boligannonce, hvis man peger mod et 'til salg'-skilt.

Ved koncertarrangementer som Roskilde Festivalen kunne man oprette en særlig service, der viser spilleplanen, når man peger mod en bestemt scene.

Mobilapplikation blev udført i samarbejdet med Nokia, og Esben Von Buchwald håber, at udviklingen kan fortsætte, så den er klar til frigivelsen om et års tid eller to.

Kilde: Videnskab.dk

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies