Peter Aalbæk politianmelder telebranchen

Zentropas direktør, Peter Aalbæk, har politianmeldt telebranchen for medvirken til pirateri.

Peter Aalbæk politianmelder telebranchen

Den kontroversielle direktør i filmselskabet Zentropa, Peter Aalbæk Jensen, har indgivet politianmeldelse mod telebranchen, som han anklager for hæleri og medvirken til piratdownload.

Peter Aalbæk Jensen skriver i en pressemeddelelse, at han i dag har indgivet politianmeldelse til Vestegnenes Politi, da hans selskab er blevet bestjålet og danske teleselskaber medvirker til hæleri.

Læs også: Kryptering af mobiler bekymrer politiet

Han henviser til en rapport fra Rettighedsalliancen, hvoraf det fremgår, at fem filmtitler fra Zentropa i perioden fra 1. juni til 1. september 2014, er blevet hentet ulovligt næsten 9 millioner gange via BitTorrent-netværk over hele verden.

Teleselskaberne tjener formuer på at sælge bredbåndsforbindelse og ser igennem fingre med at de bliver brug ulovligt, så længe det skæpper i klassen hos teleoperatørerne” skriver Peter Aalbæk Jensen i pressemeddelelsen.

Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien.

Direktør for Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer håber Peter Aalbæk Jensens politianmeldelse er satire, og mener det vil være spild af myndighedernes tid, såfremt der virkelig er indgivet en anmeldelse.

Jakob Willer siger til Mobilsiden.dk: “Hans antagelser er forkerte – juraen er helt klar på det område – vi har ikke ansvar for det indhold der sendes via bredbåndsnettet.”

Læs også: Borgmester surfer for 41.000 efter regning på kvart million

Willner mender desuden at det er et forkert signal at sende til en fremtidig samarbejdspartner og opfordrer Peter Aalbæk til at benytte retssystemet til at få nedlagt fogedforbud, mod sider der distribuerer ulovligt indhold i stedet for at gå efter telebranchen som helhed.

“Filmbranchen benytter ikke det potentiale, der ligger i at nå ud til mange potentielle kunder”, siger Jakob Willer og slutter: “Det virker som et desperat forsøg på at få andre til at løse ens problemer i stedet for selv at tage hånd om dem”