Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Peter Aalbæk politianmelder telebranchen

Peter Aalbæk politianmelder telebranchen

Zentropas direktør, Peter Aalbæk, har politianmeldt telebranchen for medvirken til pirateri.

Peter Aalbæk Jensen, direktør for Zentropa
Peter Aalbæk Jensen, direktør for Zentropa

Den kontroversielle direktør i filmselskabet Zentropa, Peter Aalbæk Jensen, har indgivet politianmeldelse mod telebranchen, som han anklager for hæleri og medvirken til piratdownload.

Peter Aalbæk Jensen skriver i en pressemeddelelse, at han i dag har indgivet politianmeldelse til Vestegnenes Politi, da hans selskab er blevet bestjålet og danske teleselskaber medvirker til hæleri.

Læs også: Kryptering af mobiler bekymrer politiet

Han henviser til en rapport fra Rettighedsalliancen, hvoraf det fremgår, at fem filmtitler fra Zentropa i perioden fra 1. juni til 1. september 2014, er blevet hentet ulovligt næsten 9 millioner gange via BitTorrent-netværk over hele verden.

Teleselskaberne tjener formuer på at sælge bredbåndsforbindelse og ser igennem fingre med at de bliver brug ulovligt, så længe det skæpper i klassen hos teleoperatørerne” skriver Peter Aalbæk Jensen i pressemeddelelsen.


Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien.
Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien.

Direktør for Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer håber Peter Aalbæk Jensens politianmeldelse er satire, og mener det vil være spild af myndighedernes tid, såfremt der virkelig er indgivet en anmeldelse.

Jakob Willer siger til Mobilsiden.dk: "Hans antagelser er forkerte - juraen er helt klar på det område - vi har ikke ansvar for det indhold der sendes via bredbåndsnettet."

Læs også: Borgmester surfer for 41.000 efter regning på kvart million

Willner mender desuden at det er et forkert signal at sende til en fremtidig samarbejdspartner og opfordrer Peter Aalbæk til at benytte retssystemet til at få nedlagt fogedforbud, mod sider der distribuerer ulovligt indhold i stedet for at gå efter telebranchen som helhed.

"Filmbranchen benytter ikke det potentiale, der ligger i at nå ud til mange potentielle kunder", siger Jakob Willer og slutter: "Det virker som et desperat forsøg på at få andre til at løse ens problemer i stedet for selv at tage hånd om dem"

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

preben nielsen 26-09-2014 12:58:44

Så tror jeg også nogen skal anmelde bil-branchen. De sælger ukritisk biler til alle og enhver selvom de godt ved, at en del af dem bruges til sort arbejde og til at transportere tyvegods.

1 0
Nielsen 25-09-2014 07:46:45

Han er bare en gammel mand, som ikke har forstået hvordan verden hænger sammen i dag...
Minder mig om Lars Ulrich og pladebranchens krampetrækninger for 12-14 år siden... Måske på tide Ålen vågner op og ser, at hans forretningsmodel åbenbart er forældet...

4 1
Dan 24-09-2014 21:04:03

Så har jeg fra og med i dag mistet alt for den tosse!
Hvis det på nogle måder lykkes ham eller andre at pålægge telebrancen, at betale til filmindustrien i Danmark, fordi de ikke selv kan finde ud af at tjene penge. Så skal jeg aldrig, mener aldrig nogensinde se så meget som en dansk film mere!
Jeg køber og betaler for det jeg syntes er godt og gælder både film og musik. Hvis det ikke er nok.
SÅ LUK LORTET! Det må alle andre hvis ikke der tjenes penge.

4 1
Onkel_Per 24-09-2014 15:52:56

Hvis "Ålen" kan vinde den, så skal kommuner/regioner og staten da til at passe på. Vejene bliver jo brugt under de fleste tyverier ;-)

16 1

Om brug af cookies